HAVRAN’DA BAŞKANIN DEFİNECİ İSYANI

HAVRAN’DA BAŞKANIN DEFİNECİ İSYANI

 Balıkesir’in Havran Belediye Başkanı Hasan Lofçalıoğlu, rüyasında define olduğunu görenlerin daha önceleri şehir mezarlığını yağmalamasından isyan ettiklerini açıklayarakHAVRAN’DA BAŞKANIN DEFİNECİ İSYANI bu nedenle mezarlığın dört bir tarafını taş duvarla ördüklerini açıkladı. 
  Lofçalıoğlu, “ 65 bin m2 olan mezarlığımız tahminen 600 yıllıktır. Mezarlığımızın içerisinde çok kıymetli hocalarımızın bulunması önemini daha da arttırmakta ve definecilerin ilgisini çekmektedir. Arap Hoca, Hasan Baba, Mustafa Dede, Sabri Hoca ve Kırk Kızlar bu kabristanda medfun. Ayrıca kabristan dışında Serhat Dede, İkiselvi Dede, Tiryaki Dede yatırları da var. Burada şöyle bir deyim vardır; 'Nerede yaşarsan yaşa, ama öldüğünde Havran mezarlığına defnedil. Biz kutsal değerlerimize büyük önem veriyoruz. Son düzenlemelerle mezarlığımız ışıl ışıl oldu. Definecilerin ayakları kesildi” dedi.
  Mezarlığın yarım asırın üzerinde geçmişi olduğu için daha önceleri definecilerin ziyaret ettiğini duyduğunu ifade eden Lofçalıoğlu, “Daha önceleri duvarları alçak ve bazı yerleri yıkık olduğu için define meraklıları kolaylıkla mezarlığa girilebiliyordu. Rüyasında görenin gelip kazdığını duyduk. Ancak bizim dönemimizde mezarlığın 4 yanı yeniden yapıldı. Işıklandırıldı. Kimsenin de bir şey bulduğunu duymadık. Artık  bu tarz olayların yaşanmaması sevindirici”şeklinde konuştu

Güncelleme Tarihi: 07 Ocak 2013, 17:34
YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER

banner160