HAVRAN'A "BEYAZ ÖRTÜ"

“Havranlı çiftçiler çağla ve badem zengini olacak”

HAVRAN'A

Balıkesir’in Havran ilçesinin havaların ısınmasıyla ekili alanlar ve köyleri ‘Kar Beyazı’ ile değil “Badem Çiçekleriyle’ beyaza büründü. Havranlı Çiftçi Cemil Demirbaş, “Havranlı çiftçiler çağla ve badem zengini olacak” dedi.

 

Balıkesir’in sebze, meyve ve mandalina ambarı Havran ilçesinde ekili alanlar ile köylerin yüksek alanlarda kar beklentilerinin aksine yaz sıcakları gelince bu sene doğa ‘Kar Beyazı’ ile değil “Badem Çiçekleriyle’ beyaza büründü.

Havran ilçesinde turizm yok ama turistik faaliyeti olmayan ilçe ve köylerinde halkın geçimini sağladığı sebze, meyve ve mandalina yanı sıra bademler de gelir kaynağı olurken, tarım alanlarındaki bademler kış ortasında çiçek açması verim beklentisini de arttırdı.

Hayvancılıkla birlikte köylerin en önemli gelir kaynağından olan badem ağaçlarındaki çiçeklerin fazla olması ile çağla bereketine umut bağlayan köylüler bu yaz yaşamı görüntülerinden sonra kar ve dolu yağmaması için dua eden Havranlı Çiftçi Cemil Demirbaş, “İnşallah yakında yağmur yağar. Bu günlerden sonra bölgeye dolu yağmaz, don olayı görülme ise Nisan ayı ortalarında çağlalar çıkar” dedi.

Bu yıl badem hasadından umutluyuz. Mart ay içerisinde şiddetli yağmur, don ve dolu yağışı olmazsa Nisan ayında çağlalar çıkmaya başlar diyen Çiftçi Cemil Demirbaş, Havranlı çiftçilerin bu sene çağla ve badem zengini olacaklarını söyledi

Güncelleme Tarihi: 16 Şubat 2014, 21:01
YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER