KÖRFEZ’DE GENÇ MASAL YAZARLARI YETİŞİYOR

KÖRFEZ’DE GENÇ MASAL YAZARLARI YETİŞİYOR

Havran Seyit Onbaşı İlköğretim Okulu Sınıfı öğretmeni Betül Seher Kılnamaz tarafından, öğrencilerin yetenek ve hayal güçlerini ortaya çıkararak,  gerçek masal yazarları yetiştirmek için geliştirilen ‘Masal Benim, Yazar Benim’ isimli Twinning projesi büyük ilgi görüyor.

Sadece Havran’la sınırlı kalmayan proje, Ankara, Bursa, Hakkari, Adana, Balıkesir, Samsun, Kocaeli olmak üzere 7 il ve 6 coğrafi bölge okullarında da örnek proje olarak yaygınlaştırılmaya başlandı.

Havran Seyit Onbaşı İlköğretim Okulu Sınıfı öğretmeni Betül Seher Kılnamaz’ın başlattığı projeye destek verenler ise Havran’da Kalabak Ortaokulu öğretmenlerinden Gürkan İnçamur, Edremit’ten Salih Korkut Budaras İlkokulu öğretmeni Neslihan Ünver, Kocaeli’nden Mehmet Akif İlkokulu öğretmeni Aysun Kurt, Ankara Mamak’tan Ege İlkokulu öğretmeni Eymen Ölçer Durmuş, Adana Seyhan’Dan Bahçelievler İlkokulu öğretmeni Nuran Demir Karaman, Bursa’dan Büyükşehir Belediyesi Zafer Atıcılar Ortaokulu öğretmeni Öznur Özkul ve Hakkari 50. Yıl İlkokulu öğretmeni İshak Göç’ten oluşuyor.

Proje hakkında bilgiler veren Betül Seher Kılnamaz; “Dünyayı ve ülkemizi saran pandeminin ve teknolojinin kıskacında sıkışıp kalan çocuklarımızın yetenek ve hayal güçlerini ortaya çıkaracak bir şeyler yapmak gerekiyordu. Ülkemizde edebi yetenekleri keşfedilmemiş, fark edilmeyi bekleyen nice öğrenciler var. Tanzimat döneminden sonra ülkemizde toplumu etkileyen farkındalık oluşturan evlerde anne babalardan tutunda herkesi okuma heyecanına iten yazarlar ve eserler çok ama çok azaldı. 

Günümüzde ise Avrupa’da yazar ve eserleri çokken bizde geriledi. Teknoloji ve sosyal medya ile ömrünü tüketen üretim, çaba ve kendini geliştirmeden uzak bir nesil oluştu. İşte projemiz tam da bu noktada devreye girdi.   

7 il, 6 bölge, 9 öğretmenle bir proje başlattık.  Çocuklara masalların büyülü dünyasında “Uçan Halı” gibi gökyüzünde uçma imkanı sağlayacak  “Masal Benim, Yazar Benim“  e Twinning  projesini ürettik.  Dünyayı daha yaşanır kılmak, hayal gücünü ve potansiyel enerjisini verimli alanlara kullanan çocuklar yetiştirmekle mümkün… Dünyanın ufkunu değiştiren de üreten, kaliteli yazarlar, bilim insanları, düşünürler olmamış mıdır? Masal Benim Yazar Benim projesinin paydaşları da öğrencilerinin bu gücünü projeleriyle göstermek istiyor. Özgün masal kitaplarını oluşturmak, çocukların yeteneklerini ortaya çıkarmak, geleceğin Eflatun Cem Günay, Pertev Nail Boratav gibi gerçek masal yazarlarını yetiştirmek için bir araya geldik.   Aralık 4. haftadan başlayan masal eğitimlerimiz hızla devam ediyor. Her ay iki yazarla ve alanında yetenekli konuklarla proje öğrencilerini buluşturarak yazarlık alanında da eğitimler verecek. Masal alanında yetişen öğrenciler, yazarlık alanında eğitim alarak kendi özgün orijinal eserlerini üretmeye başlayacak. Her eve giren 7 den 70’e her kesimin okuyup ruhunda farkındalıklar oluşturan bir dev masal kitabı oluşturulacak. Projede çocukların, ahlak, kültür ve değer yargılarının temellerini erken yaşlarda inşa etmek, yazım dilini geliştirmek, kurgu tekniklerini yetkinleştirmek için  tüm eğitimler verilmeye başlandı. 96 proje öğrencisi ortak aktiviteler düzenliyor, masalları tanıyor, okuyor ve masal yazma becerisi geliştiriyor.    

Proje ortakları  olan Ankara, Bursa, Hakkari, Adana, Balıkesir, Samsun, Kocaeli olmak üzere 7 il ve 6 coğrafi bölge okullarında proje çalışmalarımız. takım ruhu ile birlik beraberlik iletişim ve işbirliği içinde devam ediyor.   Okumak gözler açık hayal kurmaktır, yazmak ise hayalleri gerçekleştirmektir.  Proje öğrencilerine hep söylediğimiz bir söz var ‘hayalleriniz büyük olsun, inanın ve çok çalışın gerisi arkanızdan koşarak gelir”. Velileri, öğrencileri, yöneticileri ile harika bir takım olan masal benim yazar benim proje ekibi olarak hedeflerimiz büyük ve gece gündüz çalışıyoruz.  Projenin hedefini şu cümle ile özetleyebilirim:”Hayal kurmayı asla bırakmayın ve unutmayın ki masal olması gerçek olmayacağı anlamına gelmez”  dedi. 

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER

banner160