Geleneksel Sanatların usta elleri Karesi’de

Karesi Kent Konseyi tarafından 3. düzenlenen "Karesi Hünerli Eller Geleneksel Sanatlar Yarışması" jüri tarafından değerlendirildi.

Geleneksel Sanatların usta elleri Karesi’de

Karesi Kent Konseyi tarafından 3. düzenlenen "Karesi Hünerli Eller Geleneksel Sanatlar Yarışması" jüri tarafından değerlendirildi.

Geleneksel sanatlarını yarınlara taşımayı amaçlayan ve Karesi Kent Konseyi tarafından bu yıl 3’üncüsü düzenlenen "Karesi Hünerli Eller Geleneksel Sanatlar Yarışması"na İngiltere, Suriye, Mısır, Rusya, Kazakistan ve Türkiye’nin bir çok farklı illerinden gönderilen 143 eser, geleneksel sanatların duayenlerinden oluşan 25 kişilik jüri tarafından değerlendirildi.

Karesi Kent Konseyi tarafından bu yıl 3’üncüsü düzenlenen "Karesi Hünerli Eller Geleneksel Sanatlar Yarışması"na İngiltere, Suriye, Mısır, Rusya, Kazakistan ve Türkiye’nin bir çok farklı illerinden gönderilen 143 eser; UNESCO tarafından "Yaşayan İnsan Hazinesi" olarak ilan edilen usta sanatçıların da aralarında bulunduğu 25 kişilik seçici kurul tarafından titizlikle değerlendirildi. Eserlerin seçme ve değerlendirmesinin yapıldığı toplantıya Karesi Kaymakamı Abdulkadir Demir ve Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz da katıldı.

Keçe, tezhip, hüsn-i hat, minyatür, ebru, çini, Balıkesir pullusu, kırkyama alanlarında düzenlenen Karesi Hünerli Eller Geleneksel Sanatlar Yarışmasında eserleri değerlendiren hocalarla bir araya gelen Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, "Geleneksel el sanatlarının aslına uygun bir şekilde yaşatılmasını; hat, tezhip, minyatür ve çini gibi İslam sanatlarının ve yöremize ait değerlerin uluslararası mecrada daha iyi tanınmasını arzuluyor, bu amaçla 3 yıldır bu yarışmayı düzenliyoruz" dedi.

Büyük Türk Medeniyeti’ni anlayan, anlatan geleneksel sanatların sürekliliğini sağlayarak yeni ustaların yetişmesi hedefiyle yola çıktıklarını belirten Başkan Yücel Yılmaz, "Geleneksel Sanatlar Yarışmasına eserleriyle katkı veren tüm sanatçılarımıza, eserleri büyük bir titizlikle değerlendiren kıymetli seçici kurul üyelerimize ve bu yarışmanın düzenlenmesinde çok büyük emekleri olan Karesi Kent Konseyimize teşekkür ediyorum" açıklamasında bulundu.

Yarışmanın sonuçları 1 Ekim Pazartesi günü açıklanacak. Ödül ve sergi töreni ise Karesi Kültür Sanat Günleri kapsamında yapılacak.

Güncelleme Tarihi: 27 Eylül 2018, 16:00
YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER

banner160