"41 Besmele" sergisi

Bursa Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki BUSMEK’in ’41 Besmele’ sergisi Tayyare Kültür Merkezi’nde açıldı.Geleneksel el sanatlarını yaşatmak adına hayat boyu öğrenme ilkeleriyle çalışmalarını sürdüren Bursa Büyükşehir Belediyesi...

"41 Besmele" sergisi

Bursa Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki BUSMEK’in ’41 Besmele’ sergisi Tayyare Kültür Merkezi’nde açıldı.

Geleneksel el sanatlarını yaşatmak adına hayat boyu öğrenme ilkeleriyle çalışmalarını sürdüren Bursa Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitim Kursları (BUSMEK) hüsn-i hat branşı usta öğretici ve öğrencilerinin el emeği eserleri Tayyare Kültür Merkezi’nde sergilendi. ‘41 Besmele’ sergisinin açılışını, Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Şükrü Köse yaptı. Köse, BUSMEK’in Türk İslam sanatlarında 2017-2018 eğitim döneminde hat, tezhip, ebru branşlarında 13 grupta 305 kursiyer ile eğitim öğretimlerini sürdürdüğünü söyledi.

Sergide hattat Kasım Kara ve hattat Özay Altın ile ebru sanatçısı Elif Aydın, nahhat Ali Mutlu, müzehhibe Müzeyyen Topal, müzehhip Muammer Çelik, hattat Elif Gürkan Yeşilırmak ve öğrencilerinin eserleri bulunuyor. Tayyare Kültür Merkezi’ndeki 41 Besmele Sergisi 9 Aralık Cumartesi gününe kadar ziyaret edilebilir.

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER

banner160