Burhaniye’de en güzel zeytinyağlı yemek yapmak için yarıştılar

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde ’14.Uluslararası Burhaniye Zeytin ve Zeytinyağı Hasat Festivali’ kapsamında düzenlenen zeytinyağlı yemekler yarışması büyük ilgi gördü.

Burhaniye’de en güzel zeytinyağlı yemek yapmak için yarıştılar

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde ’14.Uluslararası Burhaniye Zeytin ve Zeytinyağı Hasat Festivali’ kapsamında düzenlenen zeytinyağlı yemekler yarışması büyük ilgi gördü. 3 kategoride yapılan yarışmada 31 yemek yarıştı.

Hüsnü Pazarbaşı Kültür Merkezi’nde düzenlenen yarışmaya Kaymakam Hüseyin Öner, Garnizon Komutanı Topçu Binbaşı Mümin Ertuğran ve Belediye Başkanı Necdet Uysal da katıldı. Zeytinyağlı tatlılar, zeytinyağlı sebzeler ve zeytinyağlı börekler kategorisinde yapılan yarışmada, Prof. Dr. Artun Ünsal’ın başkanlığındaki jüride Kaymakam Hüseyin Öner’in eşi Zehra Mine Öner ile Belediye Meclis Üyeleri Hadiye Erok ve Sevda Padem ile Arzu Erturan, Ayşe Öztürk ve Canan Çelik yer aldı.

Jüri yemekleri tadarken, dereceye girenleri belirlemek için ter döktü. Yarışmanın sonunda, Zeytinyağlı Sebze Yemekleri Kategorisinde Sevim Taş birinci, Arzu Erdem ikinci ve Zübeyde Ayşe Özdemir’de üçüncü oldu. Zeytinyağlı Börekler kategorisinde Zübeyde Ayşe Özdemir birinci, Duygu Kardaş ikinci ve Nurcan Kökten’de üçüncü oldu. Zeytinyağlı tatlılar kategorisinde ise Nevin Karayaz birinci, Ayşe Albayrak ikinci Derya Karaçalı’da üçüncü oldu. Birincilere çeyrek, ikincilere gram ve üçüncülere de yarım gramlık altın verilirken, katılımcıların tamamına hediye paketi ve katılım belgeleri verildi. Dereceye girenlerin ödülleri ise protokol üyeleri tarafından verildi.

Güncelleme Tarihi: 28 Ocak 2018, 13:05
YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER

banner160