Endonezyalı okçular, Geleneksel Türk Okçuluğunu için ziyaret

Endonezya Geleneksel Okçuluk Derneği üyelerinden oluşan ekip, Geleneksel Türk Okçuluğunu araştırmak ve öğrenmek için Türkiye’ye geldi. Endonezya’nın 10 farklı şehrinde okçuluk sporuyla ilgilenen yaklaşık 20 kişi, İstanbul’un ardından...

Endonezyalı okçular, Geleneksel Türk Okçuluğunu için ziyaret

Endonezya Geleneksel Okçuluk Derneği üyelerinden oluşan ekip, Geleneksel Türk Okçuluğunu araştırmak ve öğrenmek için Türkiye’ye geldi. Endonezya’nın 10 farklı şehrinde okçuluk sporuyla ilgilenen yaklaşık 20 kişi, İstanbul’un ardından Bursa’ya da uğradı.

İstanbul Okçular Vakfında alınan ilk eğitimin ardından Bursa ’da Okçubaba yaylarının üreticisi Kadir Yavuz ’dan yay yapımı hakkında bilgi alan Endonezyalı okçular, Okçular Vakfı ile birlikte çalışmalar yapan Atıcılar Geleneksel Okçuluk ve Gençlik Spor Kulübü’nü de ziyaret etti. Endonezyalı misafirler, Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından restorasyonu yapılan Bursalı Şüca Okmeydanı’nda Atıcılar Geleneksel Okçuluk Kulübü Başkanı Muhammet Akçay ’dan atış teknikleri hakkında bilgi alıp, tarihi surlar içinde ok atma talimi yaptı.

Uludağ ile Bursa’nın tarihi ve turistik yerlerini gezen ekip adına konuşan KPBI üyesi Fuji Setiawan, Türkiye’de ve özellikle Bursa’da olmaktan duydukları memnuniyeti dile getirirken, Atıcılar Geleneksel Okçuluk üyelerini ekim ayında Endonezya’da yapılacak olan etkinliğe davet etti.

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER