’Güldestan’ Bursalı sanatseverleri büyüledi

Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı (BKSTV) tarafından 57.’si düzenlenen Uluslararası Bursa Festivali’ne bu kez Ankara Devlet Opera ve Balesi Modern Dans Topluluğu ’Güldestan’ modern bale gösterisiyle konuk oldu.Merinos Atatürk Kongre ve...

’Güldestan’ Bursalı sanatseverleri büyüledi

Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı (BKSTV) tarafından 57.’si düzenlenen Uluslararası Bursa Festivali’ne bu kez Ankara Devlet Opera ve Balesi Modern Dans Topluluğu ’Güldestan’ modern bale gösterisiyle konuk oldu.

Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi (Merinos AKKM) Osmangazi Salonu’nda gerçekleşen gösteri, sanatseverlerin yoğun ilgisiyle karşılaştı. Müzik pasajlarıyla örülmüş, bir dans ve müzik prodüksiyonu olan Güldestan’da; göçebe toplumdan gelmeyle ilgili olarak toprak, kadın ve erkek olguları hicvedildi. Geçmiş dönemlerden modern şehirlere dönüşüm ve günümüz insanımızın içsel yolculukları, müzik ve danslar eşliğinde izleyicilere aktarıldı.

Elektronik müzik ve sufi gelenekleri, aynı zamanda geçmiş ve geleceği birleştiren özellikleriyle benzersiz eser olan ’Güldestan’, Bursalı sanatseverlere keyifli bir festival akşamı yaşattı.

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER

banner160