’Notaların Prensesi’ Nehir’ yılın en başarılısı

Ailesinin büyük desteği ile 4,5 yaşında başladığı piyano eğitimiyle harikalar yaratarak 4 uluslararası ödülün sahibi olan Yaşar Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi Müzik Akademisi (YÜSEM) öğrencisi 12 yaşındaki Nehir Özzengin, başarısını...

’Notaların Prensesi’ Nehir’ yılın en başarılısı

Ailesinin büyük desteği ile 4,5 yaşında başladığı piyano eğitimiyle harikalar yaratarak 4 uluslararası ödülün sahibi olan Yaşar Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi Müzik Akademisi (YÜSEM) öğrencisi 12 yaşındaki Nehir Özzengin, başarısını bir ödülle daha taçlandırdı. Nehir, halk oylamasıyla belirlenen 2017 Elele Avon Kadın Ödülleri’nde güzel sanatlar kategorisinde birinci geldi. Geçen yıl Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından Türkiye’deki kız çocuklarına başarıları ile ilham vermeleri için seçilen 6 kızdan biri olan genç yetenek, "Bu ödülü, ülkemizdeki tüm kız çocuklarına armağan ediyorum” dedi.

5 yıla 4 uluslararası ödül

5 yıl önce burslu olarak kazandığı Yaşar Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (YÜSEM) Müzik Akademisi’nde klasik piyano eğitimi almaya başlayan TAKEV İlköğretim Okulları 7’inci sınıf öğrencisi Nehir Özzengin, Uluslararası Mozart Academy Piyano Yarışması’nda 2’incilik ve 3’üncülük; Belçika’da düzenlenen Uluslararası Cesar Frank Piyano Yarışması’nda 2’incilik ve İtalya’da düzenlenen Uluslararası Ischia Piyano Yarışması’nda 2’incilik ödüllerinin sahibi oldu. Elde ettiği ulusal ve uluslararası pek çok ödülün yanı sıra sosyal sorumluluk projelerine de dahil olarak adından söz ettiren genç piyanist, bu yıl 4’üncüsü düzenlenen 2017 Elele Avon Yılın Ödülleri’nin güzel sanatlar kategorisine aday gösterildi.

Bize inanın

‘Hayata imza atan kadınlar’ teması ile oyuncu, yazar, bilim, sporcu, sosyal sorumluluk gibi 9 farklı kategoride kendi alanlarında başarılı ve fark yaratan 44 kadın adayın yer aldığı yarışmada Nehir, binlerce oy alarak alanında birinci oldu. Bu ödülü bugüne kadar kazanan en genç isim olan Nehir, ödülünü ise şarkıcı Kalben’in elinden alarak kendisini destekleyen herkese teşekkür etti. Kız çocuklarına destek olunduğu takdirde her şeyi başarabileceklerine olan inançlarını artırmak amacıyla geçen yıl Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından hazırlanan kamu spotunda yer alan genç yetenek, son ödülünü de tüm kız çocuklarına armağan ettiğini açıkladı. Nehir, “Ben, ailemden her zaman destek gördüğüm için şanslı bir kız çocuğuyum. Bundan sonra da ülkemizdeki tüm kız çocuklarının mutluluğu ve başarısı için elimden geleni yapmak için çalışacağım. Biz kız çocuklarına inanın. Eğer sizler bize inanırsanız, biz dünyadaki her şeyi başarabiliriz” dedi.

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER

banner160