Preşeva’dan genç sinemacılara ders

Beyaz perdenin usta isimlerini Bursalı genç sinemacılarla buluşturan Yıldırım Sinema Akademisi’nin bu haftaki konuğu, kurgu yönetmeni Mustafa Preşeva oldu.Yıldırım Belediyesi tarafından düzenlenen Sinema Akademisi, her hafta Barış Manço...

Preşeva’dan genç sinemacılara ders

Beyaz perdenin usta isimlerini Bursalı genç sinemacılarla buluşturan Yıldırım Sinema Akademisi’nin bu haftaki konuğu, kurgu yönetmeni Mustafa Preşeva oldu.

Yıldırım Belediyesi tarafından düzenlenen Sinema Akademisi, her hafta Barış Manço Kültür Merkezi’nde sektörün önemli isimlerini ağırlamayı sürdürüyor. Daha önce Ege Ellidokuzoğlu, Derviş Zaim, Cevahir Şahin, Görkem Yeltan ve Can Ulkay gibi sektörün usta isimlerinden ders alma imkanı bulan gençler, bu hafta da Mustafa Preşeva ile bir araya geldi. Nerdesin Firuze, Vizontele, Organize İşler ve Ayla gibi sayısız filmin kurgusuna imza atan sektörün en başarılı isimlerinden biri olan Mustafa Preşeva, öğrencilere uygulamalı eğitim verdi. Gençlerin sorularını da cevaplayan Yeltan, gençlere sunduğu bu imkândan dolayı Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali ve ekibine teşekkür etti.

Yıldırım Sinema Akademisi’nin bu haftaki konuğu ise Vizontele, Gora, Yahşi Batı gibi popüler filmlerin yönetmeni Ömer Faruk Sorak olacak.

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER

banner160