- “Ordumuz, jandarmamız her zamankinden daha güçlü”

- Bakan Eroğlu jandarma karakolu açtı 
- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu: 
- “Ordumuz, jandarmamız her zamankinden daha güçlü”

 - Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Balıkesir’in Ayvalık ilçesine bağlı Altınova Kumadası mevkiinde restore edilen jandarma karakolu binasının açılışını gerçekleştirdi. 
Sabah saatlerinde Balıkesir Koca Seyit Havalimanı’na gelerek, Ayvalık ilçesinde 17 Ağustos günü yaşanan orman yangınında zarar gören alanda ağaçlandırma etkinliğine katılan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, cuma namazını Küçükköy Mahallesi’ndeki camide kıldıktan sonra Altınova Mahallesi’ne giderek, restorasyonu tamamlanan jandarma karakolu binasının açılış törenine katıldı.
Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, AK Parti MKYK Üyesi Balıkesir Milletvekili Ali Aydınlıoğlu, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Ayvalık Kaymakamı Gökhan Görgülüarslan, Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, Balıkesir İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Murat Kınay, Ayvalık İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Özay Dörttepe, askeri erkan ve vatandaşların katıldığı açılış töreninde konuşan Yüzbaşı Dörttepe, “Karakolumuzun bulunduğu bölge Osmanlı döneminde Ayazment adıyla anılmaktaydı. Daha sonra Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, buranın adını Altınova olarak önermiş ve o tarihten günümüze adı Altınova olarak değişmiştir. İskele Jandarma Karakol Komutanlığı 1957 yılında Sahil Muhafaza Karakolu olarak görevine başlamıştır. 1990 yılından itibaren kıyı gözetleme görevine ilave olarak emniyet ve asayiş hizmetleri vermeye başlamıştır. 2013 yılında kapanan karakolumuz, üzerine düşen görev ve sorumlulukları yerine getirmek için tekrar açılmaktadır” diye konuştu.
Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı ve Milletvekili Ali Aydınlıoğlu’nun konuşmalarının ardından kürsüye gelen Veysel Eroğlu, “Ülkemizi ele geçirmek için, bu bayrağı indirmek, toprakları işgal etmek için 200 yıldan bu yana Batı plan yapıyor. Batı bu ülkeyi tamamen yok etmek, yok etmek için plan üstüne plan yapıyor. Milletimiz gerçekten çok kahraman ve bunu 15 Temmuz’da da gösterdi. Allah’ın yardımıyla milletimizin bahtı açıktır. Merak etmeyin 2023 yılında Türkiye’yi ilk 10’a hep birlikte yükselteceğiz. Dünyanın en büyük ilk 10 ekonomisi arasına gireceğiz. 2071’de, Malazgirt Zaferi’nin bininci yılında yeni doğacak çocuklar da Türkiye’yi büyük bir güç yapacaktır. Her zamankinden daha güçlüyüz. Dünyada hala kriz devam ediyor. Ordumuz, jandarmamız her zamankinden daha güçlü. Avrupa’da büyüme neredeyse sıfıra yaklaşırken, biz de yüzde 11.1 ile dünyada bir rekora imza attık. Bu Allah’ın yardımıyla oluyor. Bu mübarek cuma gününde Allah devletimizi, milletimiz korusun. Ülkemize göz dikenleri de perişan eylesin. Milletimizin bahtını açık eylesin. Bu duygularla bu karakolumuzun hayırlar getirmesini diliyorum” dedi.
Konuşmaların ardından, karakol binası bahçesinde fidan dikildi. Bakan Eroğlu ve beraberindekiler, binanın açılış kurdelesini İlçe Müftüsü Orhan Tosun’un okuduğu dualar eşliğinde kesti. Karakol binasını gezen Bakan Eroğlu, karakol binasının ziyaret defterini imzaladı. İlçe sakini kadınlar, program sonunda Bakan Eroğlu’ya, Altınova Mahallesi’nde yapılması planlanan kadın cezaevini istemediklerini söyledi. Bakan Eroğlu ve beraberindekiler, programın ardından, AK Parti Balıkesir İl Başkanı Hasan Demiraslan ile birlikte AK Parti Ayvalık İlçe Teşkilatı binasını ziyaret etmek için ayrıldı.

Bekir Terzioğlu-Emrah Elmas- Serhat Şenkökçü- Suat Salgın- İsmail Özdemir- Faruk Türk 

YORUM EKLE

banner160