Bu kadarına da pes

TÜM DÜNYAYI KASIP KAVURAN KORONA VİRÜS VAKASININ ARDINDAN SAĞLIK BAKANLIĞI ALDIĞI ÖNLEMLERLE DİĞER ÜLKELERE ÖRNEK OLMASINA RAĞMEN, SOSYAL MEDYADA SES VE FOTOĞRAFLARLA YAYILAN KORKU VE PANİK HAVASI BU KADARINA PES DEDİRTTİ.

Bu kadarına da pes

Tüm dünyayı kasıp kavuran Korona virüs vak’asının ardından Sağlık Bakanlığı aldığı önlemlerle diğer ülkelere örnek olmasına rağmen, sosyal medyada ses ve fotoğraflarla yayılan korku ve panik havası bu kadarına pes dedirtti.

Geçtiğimiz hafta Sakarya’nın Kaynarca ilçesinde umre dönüşü öksürük şikayeti artan hastanın korona şüphesiyle hastanede izole edilerek müşahede altına alınması ve taburcu edilmesi görüntüleri üzerinden günler geçmesine rağmen sosyal medyada yeni çekilmiş gibi paylaşılırken, dünde başka bir fotoğraf yayılmaya başladı.

Bunun en son örneği Bursa’da yaşandı. Sosyal medyada 4 Mart’ta paylaşım yapılan bir kare fotoğraf, üzerinden 10 gün geçtikten sonra Bursa’da 4 farklı hastanenin ismi kullanılarak tekrar yayılmaya başladı. Uludağ Üniversitesi, Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Mudanya Devlet Hastanesi ve İnegöl Devlet Hastanesi isimleri geçerek paylaşılan fotoğraflar sosyal medyada panik ve korku havası verirken, yetkililer Bursa’da virüsle alakalı herhangi bir vak’a söz konusu olmadığı ve resmi kurumlar dışındaki açıklamalara itibar edilmemesi konusunda uyarılarda bulundu.

Güncelleme Tarihi: 14 Mart 2020, 11:46
YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER

banner160