Burhaniye’de kanser taramaları ilgi gördü

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, ilçe sağlık müdürlüğünce kurulan stantlarda kanser hastalığına dikkat çekilirken, çok sayıdaki vatandaş da ücretsiz kanser taraması yaptırmak için kayıt yaptırdı. Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu...

Burhaniye’de kanser taramaları ilgi gördü

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, ilçe sağlık müdürlüğünce kurulan stantlarda kanser hastalığına dikkat çekilirken, çok sayıdaki vatandaş da ücretsiz kanser taraması yaptırmak için kayıt yaptırdı. Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi son sınıf öğrencilerinin görev aldığı bilgilendirme stantlarında, meme ve bağırsak kanseriyle ilgi broşürler dağıtılıyor.

Burhaniye Toplum Sağlığı Merkezi’nin önünde haftanın 3 günü kurulan stantlarda vatandaşlar bilgilendirilirken, 4 nolu Aile Sağlığı Merkezinde de ücretsiz kanser taraması yapılıyor. Stantta görev alan hemşire adayı İlknur Topçuoğlu ve Tuğba Dinç, tarama yaptırmak isteyenlerin adlarını kaydettiklerini söylediler. Broşür dağıttıklarını anlatan İlknur Topçuoğlu ”Her gün en az 10 kişi kanser taraması için kayıt yaptırıyor. Biz Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi son sınıfları olarak haftanın 3 günü burada görev yapıyoruz. Vatandaşları kanser hastalığı konusunda bilgilendiriyoruz” dedi.

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER