Sağlıkta, hızlı ve inovatif çözümler önemli

Akut ve kronik yaralardan, yanık ve enfeksiyonlara kadar birçok rahatsızlığın tedavisinde destekleyici ürün olarak kullanılan Crystalin’in Sağlık Bakanlığı’ndan izin alınarak sadece eczanelerde satıldığını belirten NHP İlaç Sanayi...

Sağlıkta, hızlı ve inovatif çözümler önemli

Akut ve kronik yaralardan, yanık ve enfeksiyonlara kadar birçok rahatsızlığın tedavisinde destekleyici ürün olarak kullanılan Crystalin’in Sağlık Bakanlığı’ndan izin alınarak sadece eczanelerde satıldığını belirten NHP İlaç Sanayi ve Ticaret A.Ş. Genel Müdürü Bayram Gökyer, hızlı ve inovatif çözümlerin sağlık açısından önemli olduğunu vurguladı.

Hızlı ve inovatif tedavi yöntemlerine olan ilginin her geçen gün artması, tedaviyi destekleyici ürünlerin eczane raflarında daha fazla yer almasını sağlarken; bu alanda uzmanlaşan NHP İlaç Sanayi ise doku dostu, dual etkili ve yeni nesil bir antiseptik olan ‘Crystalin’ ile hastalara şifa olmaya çalışıyor. Sağlık Bakanlığı’ndan alınan izinle üretilmeye başlanan ve sadece eczanelerde bulunan Crystalin’in açık ve kronik yaralar başta olmak üzere birçok alanda kullanıldığı bilgisini veren NHP İlaç Sanayi ve Ticaret A.Ş. Genel Müdürü Bayram Gökyer, tedavilerin desteklenmesinde hızlı ve fizyolojik yani vücut ile uyumlu yöntemleri kullanan ciddi çalışmalar yaptıklarını kaydetti.

Bu çalışmaların sonuçlarından biri olan ürünlerinin, uygulandığı alana süratle nüfuz ederek oradaki mikroorganizmaları yok ettiğini kaydeden Gökyer, “Crystalin, geniş antimikrobiyal etkinliğe sahip bir ürün. Yani Crystalin; Yüksek Redoks Potansiyeli (ORP) ile mikroorganizmaların atomlarından elektron kopartarak, onların hücre duvar yapılarından DNA’sına kadar bütün yaşamsal bölümlerine etki ediyor. Bu etkisinden dolayı da uygulandığı alandaki tüm mikroorganizmaları hızla, 12 saniye gibi çok kısa bir süre içinde öldürüyor” diye konuştu. Hastaya zarar veren bazı mikroorganizmaların oldukça dirençli olduğunu da aktaran Gökyer, Crystalin’in dirençli mikroorganizmaların oluşturduğu biyofilm tabakasını da yok ettiğini söyledi.

Yakmıyor ve tahriş etmiyor

Birçok antiseptiğin ve dezenfektanın aksine Crystalin’in hiçbir yakıcı, toksik ve irritan özelliği olmadığı bilgisini veren Gökyer, “Crystalin; fizyolojik bir pH’a sahip olduğu için ve yakıcı, irritan özelliği olmadığı için ağız, boğaz, burun, göz ve vajen dahil olmak üzere bütün mukozalarda, açık yaralarda ve hatta peritonit vb. birçok intraabdominal (karın içi) enfeksiyonlarda dahi rahatlıkla uygulanabiliyor, bu da tedavi uyumu açısından hem hastalara hem de hekimlere büyük avantaj sağlıyor” dedi. Özellikle kronik yaralarda enfeksiyonu yok etmenin dışında yara iyileşmesini hızlandırmanın da çok önemli olduğunu aktaran Gökyer, Crystalin’in fibroblast ve keratinositler gibi yaranın kapanmasında rol oynayan hücrelerin hasarlı bölgeye göçünü arttırarak yara iyileşmesi üzerine de pozitif etkileri olduğunu kaydetti.

Sadece eczanelerde var

Crystalin’in sadece eczanelerde satıldığı bilgisini veren Gökyer, sağlıkla ilgili ürünlerin mutlaka doktor kontrolünde ve eczacı danışmanlığında kullanılması gerektiğinin altını çizdi. Firma olarak bu konuda son derece duyarlı olduklarını kaydeden Gökyer, hastaların veya hasta yakınlarının kullanılan ilaç ya da ürünlerle ilgili bu konuda her zaman dikkatli davranmaları gerektiğini bildirdi.

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER

banner160