Burhaniye’de Halter İl Şampiyonası yapıldı

Balıkesir’in Burhaniye ilçesi, Okul Sporları Halter İl Şampiyonası’na ev sahipliği yaptı. Şampiyonaya, halterde Balıkesir’i temsil eden Burhaniyeli 30 öğrenci katıldı.

Burhaniye’de Halter İl Şampiyonası yapıldı

Balıkesir’in Burhaniye ilçesi, Okul Sporları Halter İl Şampiyonası’na ev sahipliği yaptı. Şampiyonaya, halterde Balıkesir’i temsil eden Burhaniyeli 30 öğrenci katıldı.

Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Salonu’ndaki şampiyonaya 13’ü kız 30 öğrenci katıldı. Kaymakam Hüseyin Öner ve Belediye Başkanı Necdet Uysal’ın da izlediği Halter Şampiyonası’nda büyük heyecan yaşandı. Antrenör Mustafa Arslan Aygün’ün öncülüğünde hazırlanan Burhaniyeli 30 genç, koparma ve silkmede yarıştı. Dereceye giren sporculara madalyaları verilirken, birincilerin Türkiye şampiyonasına katılmaya hak kazandıkları açıklandı. Başarılı sporcuları ve antrenörlerini kutlayan Kaymakam Hüseyin Öner, "Ulusal alanda, ulusal yarışmalarda derece elde eden sporcularımız var. Okul Sporları Federasyonu Halter İl Şampiyonası’nı ilçemizde düzenledik. Biz de yüzümüzün akı ile çıktık bu etkinlikten. Ben, sporda adımızı duyuran, bilhassa halterde olsun, atletizme olsun ilçemizin adını duyuran gençlerimize teşekkür ediyorum. Özel sporcularda dünya şampiyonu çıkarmış bir ilçeyiz. Söylediğim gibi ilçemizin, ilimizin, hem de ülkemizin adını duyuran sporcu kardeşlerimizi kutluyorum. Onlara emeği geçen antrenör, beden eğitimi öğretmenlerimiz, kulüp yöneticilerimiz ve ailelere çok teşekkür ediyorum. Tebrik ediyorum” dedi.

Burhaniye’nin Halter de Balıkesir’i temsil ettiğini anlatan Balıkesir Okul Sporları İl Temsilcisi Tahir Mahir Başoğlu da, "2017-2018 yılı okullar arası halter il birinciliği Burhaniye ilçesinde yapılıyor. Burhaniye ilçesi, halter branşıyla uğraşan ilimizdeki tek merkez. Bu müsabakalar sonucu, birinci olan çocuklarımız Türkiye şampiyonasına gidecekler. Daha önceki yıllarda halter branşında Türkiye birinciliklerinde derece alan çocuklarımız var. Hatta, Avrupa üçüncüsü, Avrupa dördüncüsü olan öğrencilerimiz oldu” ifadelerini kullandı.

Kızlar kategorisinde mücadele eden sporculardan Emine Göçmez, "Halter sporu ile uğraşıyorum. Bu benim ikinci yılım. 50-60 yapıyorum. Yaptığım spordan çok memnunum” şeklinde konuştu.

Bu sporcu çok severek yaptığını belirten Emine Taşçı da, "Ben bu sporu 3 yıldır yapıyorum. Türkiye şampiyonluklarım da var. Birkaç tane de üçüncülüğüm var. Bu sporu çok severek yapıyorum. Mustafa hocamı ve halteri seviyorum” açıklamasında bulundu.

Ayşe Duygu Kara ise bu şampiyonada 63 koparma ve 73’ silkmede ile birincisi olduğunu dile getirdi.

Erkekler kategorisindeki Alperen Altıok da, 2.5 yıldır halter sporunu yaptığını söyleyerek, "Bugün de 85-105 yaptım. 85 kilo koparma, 105 kilo silkme” dedi. Muhammed Devran ise yaklaşık bir yıldır bu sporu yaptığını ve bugün 35 kilo koparma, 48 kilo silkme yaptığını açıkladı.

Şampiyonayı Kaymakam Hüseyin Öner ve Belediye Başkanı Necdet Uysal’ın yanı sıra İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Sabri Pekşen, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Mustafa Orhan, Büyük Anadolu Spor Kulübü Başkanı ve Belediye Meclis Üyesi Hadiye Erok, Okul Sporları İl Temsilcisi Tahir Mahir Başoğlu, bazı okul müdürleri ve sporsever vatandaşlar izledi.

Güncelleme Tarihi: 11 Ocak 2018, 12:43
YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER

banner160