EÜ Sağlıklı Yaşam Salonu 500 kişiye hizmet veriyor

İzmir’in ilk spor bilimleri fakültesi olan Ege Üniversitesi (EÜ) Spor Bilimleri Fakültesi bünyesinde bulunan Sağlıklı Yaşam Salonu; öğrencilere, çalışanlara ve halka deneyimli uzman eğitmenler koordinasyonunda spor bilinci kazandırıyor.Ege...

EÜ Sağlıklı Yaşam Salonu 500 kişiye hizmet veriyor

İzmir’in ilk spor bilimleri fakültesi olan Ege Üniversitesi (EÜ) Spor Bilimleri Fakültesi bünyesinde bulunan Sağlıklı Yaşam Salonu; öğrencilere, çalışanlara ve halka deneyimli uzman eğitmenler koordinasyonunda spor bilinci kazandırıyor.

Ege Üniversitesi modern ve donanımlı tesisleriyle eğitim, bilim, sağlık, spor, sosyal ve kültürel alanlarda hem öğrencilere hem de halka kaliteli hizmet veriyor. İnsanlara bilinçli spor yaptırmak ve bu alanda iyi örnek olmak amacıyla faaliyetlerine devam eden Sağlıklı Yaşam Salonu; 340 metrekare fitness salonu kullanım alanı, üç adet 60 metrekare özel egzersiz odası ve 360 metrekare özel sentetik koşu pisti ile 500’e yakın öğrenciye ve personele hizmet veriyor. Fitness salonun içerisinde bulunan ısı geri dönüşümüne sahip taze hava beslemesi, sürekli yeterli oksijen ve düşük karbondioksit oranları sağlamak için otomatik olarak devreye giriyor. Salon ayrıca öğrencilerin uygulamalı derslerinde de yoğun olarak kullanılıyor.

“Salonumuzu geliştirme çabasındayız”

Ege Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi öğretim üyeleri Yrd. Doç. Dr. Volkan Unutmaz, Yrd. Doç. Dr. Faik Vural ve okutman Ramazan Aydınoğlu Sağlıklı Yaşam Salonu hakkında bilgiler aktardı. Yrd. Doç. Dr. Unutmaz, “Misyonumuz kaliteli eğitim, kaliteli spor. Şuan için iki salonda sadece fitness eğitimi veriyoruz. Ancak, ilerleyen dönemlerde eğer üzerinde çalıştığımız süreç tamamlanırsa; zumba, plates, kick box etkinliklerini gerçekleştirmeye ve daha üretken olup daha güzel işler yapmaya çalışacağız. Bu kapsamda ilerleyen dönemlerde bireysel antrenörlük sistemi gelebilir” dedi. Üniversite dışındaki kişilere de hizmet vermek için çalışmalarda bulunduklarını ifade eden Yrd. Doç. Dr. Unutmaz, “Dışarıdaki sektörde rekabet çok yüksek. Dolayısı ile üniversite dışındaki bireylere hizmet verme konusunda sınırlılık yaşıyoruz. Ama ortamımızı geliştirdikçe aktivitelerimizin sayısını arttırdıkça dışarıdan da katılım olacağına inanıyorum” diye konuştu.

“En büyük farkımız hocalarımız’’

Sağlıklı Yaşam Salonunun eğiticilerinin deneyim avantajının ön planda olduğunu belirten Yrd. Doç. Dr. Vural da, “En büyük avantajımız, fakültemizde yer alan ve alanında deneyimli akademik personelimiz. Ayrıca onların yönlendirmeleri doğrultusunda yetişmiş öğrenci arkadaşlarımız var. Özellikle İzmir’de bu sektörde çalışan antrenörlerin çoğunluğu fakültemizden mezun. Özel sektördeki büyük firmalara bakıldığı zaman, eğer beden eğitimi mezunu değilseniz sizi bir haftalık eğitime tabii tutuyorlar. Daha sonra bu kişiler antrenör olarak çalışmaya başlıyor. Onlar bir haftalık eğitimden geçiyor bizim personelimiz en az iki veya üç sene geniş çaplı eğitimini aldıktan sonra burada çalışmaya başlıyor. Bu da bizim artımız’’ ifadelerini kullandı.

“Üniversite öğrencilerimize hizmet”

Geçen yıl 500 üniversite öğrenciye hizmet verildiğini belirten okutman Aydınoğlu, “Salonumuz, bu yıl aktif olarak 243 üyeye hizmet vermekte ve üyelerimizin büyük bölümünü üniversitemizin öğrencileri oluşturmaktadır. Üyelerimize fitness eğitimi için bir başlangıç programı veriyoruz. Devamında, yetkin personelimiz tarafından hazırlanan geliştirme programlarının sürdürülmesi, üyelerimiz açısından faydalı bir uygulama” dedi.

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER

banner160