Hacı Şaziye Altıntaş Hafızlık ve Kuran Kursu temel atma töreni yapıldı

Hacı Şaziye Altıntaş Hafızlık ve Kuran Kursu temel atma töreni yapıldı

Betonunu Altıntaşlar Şirketler Gurubunun karşıladığı Hafızlık  Kız Kuran Kursu temel atma törenine Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan vekili Mehmet Birol Şahin, İl Müftüsü Celal Sürgeç, Altıeylül Kaymakamı Turgay Hakan Bilgin, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Burhan İşleyen Altıntaşlar Şirketler Gurubu Müdürü Abdullah Altıntaş, şirket ortakları ve vatandaşlar katıldı.

Törende bir konuşma yapan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan vekili Mehmet Birol Şahin:
“Bugün burada, hayırlı ve güzel bir başlangıcın heyecanını ve coşkusunu paylaşmak için bir araya geldik. Kız Hafızlık ve Kur'an Kursumuzun temelini atmak gibi bu anlamlı adımın bir parçası olarak sizlerle bir arada olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. 
Hafızlık ve Kur'an Kursu binasının temeli, bu önemli eğitim merkezinin inşaatının başlangıcıdır. Ancak daha da önemlisi, bu temel, gelecekteki nesillerin ruhsal ve ahlaki gelişimine atılan bir temeldir. Bu nedenle, bu temelin sağlam olması ve bu kuran Kursunun bir an önce  başarıyla faaliyet göstermesi için hepimize büyük sorumluluk düşmektedir.
Kur'an, insanlık için bir rehber, bir ışık ve bir ilham kaynağıdır. 
Kız çocuklarımızın Kur'an'ı öğrenmeleri ve onun rehberliğiyle büyümeleri, toplumumuzun daha bilinçli, daha özgüvenli ve daha değerli bireyler yetiştirmesine katkı sağlayacaktır. Bu nedenle, bu yeni kurulan Hafızlık ve Kur'an Kursu, hem çocuklarımızın hem de toplumumuzun geleceği için büyük bir öneme sahiptir.
Bu Eğitim Kurumu, sadece dinî bilgileri öğretmekle kalmayacak, aynı zamanda Türk İslam Medeniyet değerlerinin, ahlaki değerlerin, insanlık değerlerinin ve toplumsal sorumluluğun vurgulanmasına da yardımcı olacaktır. 
Bu kurs, çocuklarımızın bilgiyle aydınlanmalarına, bütün insanlığı aydınlatan Türk İslam Medeniyetinin  değerleriyle donanmalarına ve ailesinden başlayarak sokağına, mahallesine, şehrine, ülkesine bütün insanlığa faydalı bireyler olarak katkıda bulunmalarına yardımcı olacaktır.
Bu nedenle, Eğitim Kurumunun hayata geçirilmesine destek veren başta hayırseverlerimiz olmak üzere bütün kurumlara teşekkür ediyoruz.” dedi.

Güncelleme Tarihi: 07 Ekim 2023, 13:24

Bekir Terzioğlu

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER