Vali Şıldak Altıeylül İlçesinde Muhtarları Dinledi

Vali Hasan Şıldak kurum müdürleri ve muhtarların katılımıyla gerçekleştirilen İlçe Değerlendirme Toplantıları kapsamında ilçelerde yürütülen çalışmaları değerlendirmeye devam ediyor. 

Vali Şıldak Altıeylül İlçesinde Muhtarları Dinledi

Yaklaşık her ay bir ilçede çalışmaların ele alındığı toplantıların 15’ncisini Altıeylül İlçesinde gerçekleştiren Şıldak, yürütülen çalışmaları yerinde görmeye, varsa sorunları alanda tespit ederek çözüme ulaştırmaya özen gösteriyor

Sultan Abdülhamit Han Gelişim Merkezinde yapılan toplantıda Altıeylül Kaymakamı Turgay Hakan Bilgin ve Belediye Başkanı Hasan Avcı’dan İlçeyle ilgili genel bilgileri alan Vali Şıldak daha sonra talep ve ihtiyaçlarını aktarmaları için muhtarlara söz verdi. Sorunların sonuca ulaşması için taleplerin ilgili kurumun temsilcisine bizzat iletildiği interaktif katılım sağlanan toplantıda; eğitim, sağlık, spor, tarım, hayvancılık, asayiş ve huzurun temini, kültür, çevre ve sulama gibi birçok konu görüşüldü. Karşılıklı görüşmelerin yapıldığı değerlendirme toplantılarıyla işbirliği ve koordinasyonun güçlendiğini ifade eden Şıldak muhtarlara kapılarının her zaman açık olduğunu söylemesinin yanı sıra her hafta salı gününü muhtarlara ayırdığını hatırlattı. 

Vatandaşın sözcüsü olan muhtarların taleplerini dinleyen Vali Şıldak, ilgili kurumlar tarafından sorunların çözüme ulaşması yönünde çalışmaların yapılacağını dile getirdi. Şıldak toplantı sonunda yaptığı değerlendirmede, “Altıeylül; İlimizin tam merkezinde parlayan bir yıldız olarak sürekli gelişen ve gücüne güç katan, tarım ve hayvancılık potansiyelini yeni projelerle, yenilikçi girişimlerle zenginleştiren, çalışkan ve üretken insanlarımızın olduğu bir ilçemiz. Bizim de devlet kurumları olarak onların hızına yetişmemiz gerekiyor. Özellikle tarım ve hayvancılık alanında çok güzel projeler bekliyor. Yeni fikirler, yeni üretim modelleri, daha modern çalışmalarla yeni açılımlar geliştirmeyi ve derinliği arttırmayı planlıyoruz. Bu konuda büyük bir enerji ve istek olduğunu hissediyoruz. Organize Sanayi Bölgesi'nin Altıeylül İlçesinde olması da değer katıyor. İlçemizdeki yatırımların en başında OSB’deki gelişmeler yer alıyor. Fevkalade iyi ilerleyen, genişleyen, güçlenen, en önemlisi de düzenli ve sistemli bir büyüme gösteren OSB’de faaliyet gösterecek 20'ye yakın yeni fabrikada ciddi bir istihdam sağlanacak.” diye konuştu. 

Heyecanlandıran Yatırım Müjdeleri

Altıeylül’de yapımına başlanan İl Halk Kütüphanesi’nin en kısa zamanda tamamlanmış olacağını sözlerine ekleyen Şıldak, yapılması planlanan Hükümet Konağının yatırım programında olduğu müjdesini verdi. İlçedeki yatırımlarla ilgili bilgi vermeye devam eden Vali Şıldak, Belediye Hizmet Binası yapılması konusunda girişimler olduğunu ayrıca İlçe Emniyet Müdürlüğü için de görüşmelerin devam ettiğini ifade etti. Vali Şıldak, İl Jandarma Komutanlığı için 70 dönümlük yeni bir alan tahsis edildiği ve yatırım programına alındığını da kaydetti. 

Çevre konusundaki duyarlılığı çok daha yükseltmiş durumda olduklarını vurgulayan Şıldak, “Derelerde, akarsulardaki kirlilik sanayi kuruluşları veya hayvansal atıklardan kaynaklı olabilir. Tüm bunlara tahammülümüz yok ve en hızlı şekilde müdahale ediyoruz. Tabi ki bu sorunun kökten çözülmesin peşindeyiz. Muhakkak surette cezasız kalmamasını istiyoruz. İlimizde de çok sayıda işletme cezalandırıldı. Özellikle Marmara'da yaşadığımız müsilaj sorunu devamında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımızın refleksi çok gelişti. Bizler de Valilik ve İl Müdürlüğümüz olarak bu konunun üzerine gidiyoruz. Sizler yeter ki zamanında bilgi aktarın, ihbarlarınızı ve şikayetlerinizi ulaştırın.” şeklinde konuştu.  

Uyuşturucu bağımlılığıyla mücadele konusunda muhtarlardan destek beklediğini dile getiren Şıldak, “Bütün dünyanın olduğu gibi Türkiye'nin de gündeminde yer alan ve toplumumuzun en önemli hastalıklarından biri haline gelen uyuşturucu bağımlılığında sayılar her geçen gün artıyor. Güvenlik güçlerimizin yakaladığı miktar her geçen gün artış gösteriyor. Ben özellikle muhtarlarımızın bu konuya olan duyarlılığının yükselmesi gerektiğini düşünüyorum. Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından geliştirilen “UYUMA” programını cep telefonlarınıza indirmenizi istiyorum. Uyuşturucu satışı veya kullanımı ile ilgili durumlarda programa tuşladığınız zaman polisimiz veya jandarmamız en kısa sürede oraya müdahale ediyor. En önemli özelliği ise herhangi bir kişi bunu tuşladığında o kişinin kimliği gizli kalıyor. Güvenlik güçlerimiz dahi sizin kim olduğunuzu göremiyor. Biz bunu öğretmenlerimizin, imamlarımızın ve esnafımızın cep telefonlarına indiriyoruz. İl Emniyet Müdürlüğümüz her hafta bir meslek grubunu ele alıyor ve onların telefonlarına bunu yüklüyor. Muhtarlarımızın da tamamının telefonunda bu programın olmasını istiyorum. Sağduyu sahibi her insanımızın devlet olarak desteğine ihtiyacımız var. Toplum olarak uyuşturucuyu bitirme, bunlara fırsat vermeme açısından kendimize söz vermemiz lazım.” diye konuştu. 

Uyuşturucu ile mücadelenin diğer bir boyutunun Valilik tarafından uygulanan “Umuda Kapı Açıyorum, Hayata Tutunuyorum” Uyuşturucu İle Mücadele Projesine destek vermek olduğunun altını çizen Vali Şıldak, “Projemize başladığı günden bu yana 800 kişi “beni kurtarın” diye başvurdu. Biz bu kişileri tedavi ve rehabilitasyonlarının ardından işe de yerleştiriyoruz. Bakın yine 5 gencimizi bir hafta içerisinde İş-Kur üzerinden 6 ay süreli çalıştıracağız. Şu ana kadar 54 kişi kamu kurumlarında bu şekilde çalıştırıldı. Çalışma Bakanlığımız her iki ayda bir bize 5 kontenjan daha verecek. Bunlardan bir kişinin bile kurtulması büyük bir başarıdır. Çünkü bu sonu olmayan bir bataklıktır. Kurtarılmadıklarında birkaç yıl sonra toplumda çok kötü durumlarda hepimizin karşısına çıkacak. Buna artık dur deme vakti geldi. Sizlerden Valilik ve Kaymakamlık Açık Kapı Birimlerinde yürüttüğümüz, bu gençlerimize el uzattığımız projemize destek vermenizi istiyorum. Çevrenizde tanıdığınız, bildiğiniz gençleri ikna edip bize getirmenizi istiyorum.” şeklinde vurguladı. 

Yatırımları en güçlü şekilde takip ettiğini belirten Şıldak, “İlimizde 2023 yılında da önemli yatırımlar olacak. 2022 ve 2021'e baktığımızda eğitim, sağlık, spor ve gençlik alanında ve daha birçok alanda ciddi atılımlar olduğunu görmekten mutluluk duyuyoruz. Ben de bu kapsamda Kaymakamlarımıza, Belediye Başkanlarımıza, bütün Bölge ve İl Müdürlerimize çok teşekkür ediyorum. Herkes görevini dört dörtlük yerine getiriyor. Milletvekillerimiz ve Büyükşehir Belediye Başkanımızla son derece uyumlu ve gayretli bir çalışma ortamında Balıkesir'de en iyisini ve doğrusunu en hızlı şekilde yapmaya çalışıyoruz. Balıkesir yatırımlardan iyi pay alıyor ve almaya da devam edecek. Biz verimlilik, hız ve koordinasyonun arttırılması için her türlü çabayı gösteriyoruz. Kamu görevlileri olarak her zaman vatandaş odaklı ve onların hizmetinde çalışıyoruz. Muhtarlarımızı da vatandaşlarımızla aramızda bir köprü olarak kabul ediyoruz. Başta Sayın Cumhurbaşkanımız ve İçişleri Bakanımız olmak üzere muhtarlarımıza verilen değer belki de tarihimizin hiçbir döneminde olmadığı kadar üst seviyeye ulaşmıştır. Bu itibarla sizleri burada görmekten ve hitap etmekten ayrıca mutluluk duyuyorum. Özellikle pandemi döneminde gösterdiğiniz fedakarca çalışmalar, işbirliği ve kurumlarımızın yanında yer alarak onların görevlerini daha düzgün, daha sağlıklı olarak yapabilmeleri noktasındaki katkılarınız için her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı. 

Mahalle muhtarları, her türlü taleplerini dinleyen, sürekli alanda olarak vatandaşla yakın olan Vali Şıldak’a kendilerini toplantı vesilesi ile bir araya getirdiği için teşekkür ettiler.

Güncelleme Tarihi: 25 Ocak 2023, 19:42

Bekir Terzioğlu

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER