Aman Ormancı…

Yaz ayları gelince ORMANLAR aklımıza geliyor. YAZ BİTİNCE çatı altına… DAHA ÜÇ, DÖRT YIL ÖNCESİNE KADAR BÜTÜN KAMU DAİRESİ MÜDÜRLERİYLE dirsek temasında bulunup sorunları ve yanıtlarını kolaylıkla karşılıklı olarak paylaşırdık. Şimdi? Şimdi, AKP’nin stratejisi geçerli. ÜÇ maymun… Soruyoruz, yanıt yok, bilgi yok. Sormadan yazdığımızda “niye sormadan yazdın?” Eee kardeşim sen sorulara yanıt vermezsen elbette kendi kafama göre yazarım. Geç bi kalem. Bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın. Maalesef bin yıl yaşamıyor, aa bi bakmışın başka yere atamana gelivermiş by..by…

İmdi gelelim sadede;

Edremit Kazdağları’nda yangın gözetleme kuleleri vardı. Şimdilerde bu kuleler işlevlerini bitirdi. Kuleler de EYT‘li mi oldular? Yangınlara çanak mı tutuluyor? Dün KAZDAĞLARI ile ilgili ALİ Rıza Timur’un bana açıkladıklarını aynen yayınladım… Hadi bari o yazıma bir yanıt verin. Vermezsiniz, çünkü rahatınız kaçar… Zahmete girersiniz… Kazdağı ve eş değer ormanlık alanların AHLARINI nasıl omuzlarınızda taşıyorsunuz hayret ediyorum. Ama AĞAÇLARIN, YEŞİLLERİN AHI ÖYLE BİR ÇIKAR Kİ 7 CEDDİNİZ bile öder… Siz ve size SUSUN KONUŞMAYIN diyenler de dahil.

*****************

NEVİN SAYMAN VE BİROL ŞAHİN

Nevin Sayman Şehir plancısı Şahin AVUKAT. Ve de ikisi de siyasetçi… Birol ŞAHİN’i TEL-TEL eyi tanır. Bir zamanlar TEL TEL hakkında da ileri geri tutumu olmuştu… Gülüp geçilecek konuları pek dikkate almam… Avukatlık Adliye binalarında geçerlidir… Gelelim Nevin SAYMAN’IN karşı saldırısına. İKİ KİŞİ ARASINDAKİ TARTIŞMAYA girmek adetim değildir ama konu yaşadığım, nefes, alıp suyunu içtiğim ilçe olunca elbette bir iki cümlelik hakkım vardır… ARITMA… Birol ŞAHİN’in bizim buralarda yazlığı falan var mı, yoksa yılda kaç dakika bizim buralara mı gelmektedir… Bir takım siyasi manevralarla, İNSAN SAĞLIĞI ile oynamak siyaset değildir… Benim sağlımla oynayanın, akıl sağlığı ile oynamak hakkım saklıdır. Körfez halkı BBB’nin kaprisi yüzünden her saniye B….K SOLUMAKTADIR. Ortalık sinekten, kokudan, yaşam alanı olmaktan çıkmış, ŞAHİN bey Başka konuları paçal yaparak, bilimsel olarak konuyu savunan SAYMAN’a saydırmakta. Benim kimse ile yakınlığım, iş ortaklığım siyasi beklentim olmadı olamaz da. Balıkesir basın camiasında tarafsız bir kalem olduğumu 7 düvel bilmektedir. Siz bilmeyebilirsiniz en azından sorup öğrenebilirsiniz... Birol bey, tekrar ediyorum madem BBB meclis üyesisiniz yani BBB meclisinin üyesi olarak tüm Balıkesir halkının sağlığından sorumlu bir çatı altındasınız. Siyaseti kenara bırakarak benim sağlığımla uğraş. Bilimsel olarak, doğruları savunarak. Siyaset denilen bataklık çevresi benim sağlığımla oynayamaz, oynamaya hakkı yoktur… Birol bey şöyle bir arşivine bak arşiv tutuyorsanız. Edremit hep siyasi ayak oyunlarıyla üvey evlat olmuştur, olmaya da devam etmektedir… BBB’nin, Edremit körfez sorumlusu varmış hala tanışmak nasip olmadı. BBB hakkında yazdığım yüzlerce yazının bir tanesine yanıt alamadım. Önce MECLİS ÜYESİ OLARAK bu konulara da vakıf olmanız gerekiyor. Bu kalem, kendi kızına matematik dersinden teşekkür veren öğretmen hakkında ihtar verdiren kalemdir. 2X6 NIN KAÇ OLDUĞUNU BİLMEYEN KIZIMA TEŞEKKÜR NASIL VERİRSİN DİYE yazmıştım bilmem anlatabildim mi SAYIN şahin… Ayrıca kişilik hakları ile mesleki konuları paçal yapılması da gayri hukukidir… Edremit’i bir siyasi ürün olarak görmenin bedelini ödüyoruz biz burada. Halktan ödül almak istiyorsanız HALKA İNİLMEZ HALKA ÇIKILIR DÜSTURUNU benimseyin… Tanıdığım kadarıyla Nevin SAYMAN, attığı imzaların bilimsel sorumluluğuna vakıf bir siyasetçidir…

***************

AKILLI KAVŞAK

BBB’nin, yaptığı bu kavşak karşılığında ödül bekler gibi tutumu var… Bu kavşağa akıllı kavşak diyenin alnından öpmek gerekir !!

07.08.2023 pazartesi günü saat, 14.40 sularında bu kavşağa yaklaştım… Edremit istikametinden gelen trafik seli bitmez tükenmez bir durumda. Araçlara yol istemek üzere birbirilerinin üzerine çıkacak duruma geldi. Kim kime yol verecek belli değil. Kornalar gırla gidiyor. Tepeleme araç kuyruğu. Bunun neresi AKILLI KAVŞAK? Arabanın içinde sıcakta uyuşmuş beynimle çözmeye çalıştım.

Bu kavşak insanların zaten yaşam şartlarıyla beyinleri uyuşmuş durumdayken, ÇILDIRMAYA AZ KALDI şarkısın söyleyecek dermanları bile kalmadı… Bu kavşak işi bilenler tarafından trafik sinyalizasyon sistemine kavuşturulması kaçınılmazdır… Akçay’da yapılan kavşak ise sinyalizasyon sistemiyle tıkanmaktan kurtulmakta ama ya elektrikler kesildiğinde yada sistem çöktüğünde akıbeti aynen ZEYTİNİ AKILLI KAVŞYAĞA dönecektir… Bir bilene sorularak mı yapıldı bu kavşaklar bilemem gari.

ACİLEN DÜZELTİLMESİ GEREKEN BİR YANLIŞLIKLAR ZİNCİRİ…

***************

YENİ MODA KAMU YÖNETİMİ

Başlıktaki cümlenin fakültesi bilem var. Kamu yönetimi ! sevsinler yönetiminizi. Daha bundan 5 yıl öncesine kadar, hangi kamu dairesinin hangi konuda yaptığı iyi ye da hatalı icraatlarını yazdığımız günün ertesi o kurumdan ya telefon alır, ya faksla bilgilendirme alırdık.

Bugün, bu isim altındaki fakülteye de kapatın en iyi icraatınız bu olacaktır.

Orman ili ilgili yazı yazıyoruz tık yok

Sağlık ile ilgili yazı yazıyoruz tık yok

İlçe TARIM ile ilgili yazı yazıyoruz tık yok

Edremit Belediyesi de ayak uydurdu onlardan da tık yok.

BBB ile ilgili yazı yazıyoruz tık yok.

Sormadan kafadan yazsak, “kime sordun?” Yahu yanına gelip senden bilgi mi dileneceğim? Basın halkın bilgilenme deposudur…Ya sizler ?

,

DÜŞÜNCENİNİ BİTTİĞİ YER

“Diyanet FETÖ temizliği yapmalı”

By; AKP, MYKK ÜYESİ KÜLÜNK

Bizden not: Yapmıyor ki yapmalı deniyor. O halde

Göreve kötüye kullanmak var. Bunun kitaptaki yeri?

……………………………………..

ÇÜŞ

Dolarla geçiş garantisi var. Ama biz TL ile ödüyoruz.

Ne kadar bilimsel yönetiliyoruz.

…………………………………………………………….

BÜYÜTEÇ

Edremit’te her an SITMA SALGINI patlayabilir.

SİVRİSTAN insansız uçaklarla saldırıya geçti.

……………………………………….

KULAĞINIZDA KÜPEVOLSUN

Sinek ufak ama mide bulandırır.

ATASÖZÜ

…………………………………………..

(ÇERÇEVLİ) IŞIKLAR İÇİN DE UYU

Haydarpaşa lisesinde okul arkadaşımdı. Kadıköy’de çok iyi günlerimiz geçmişti. Müzik aşıklısı olduğu kadar, üstün bir ahlaka sahipti… Allah rahmet eylesin ERKİN KARDEŞİM.

***************

SİLAH

Atışın serbest olduğu ülke olduk ya. Son üç gündür bu konuyu gıdıklamadan yapamıyorum. Geçen gün RUHSATSIZ SİLAH sayısını eksik yazmışım. Akşam ana haber bülteninde 26 bin olarak yine de tedbirli olarak – YAKLAŞIK- tanımı ile aktarıldı… İÇİŞLERE BAKANI bu konuda tek kelime etmiyor. Edemiyor. Bütün ülkede il/-ilçe ve hatta köylerde silah taraması nasıl yapılır onların bileceği iş ama yapılmalı. Bu suçtan ceza almış olanlar röntgen cihazına konmalı hastalık takip etmeli. Bu iş tıp biliminde AKUT olarak tanımlanır. Hızlı ilerleyen hastalıktır. Keza UYUŞTURUCU KONUSU…

************

KARESİ BELEDİYESİ

6 ayda 20 bin vatandaşın taleplerini yanıt vermiş. Kötü örnek olmuş. Edremit Belediyesi yanıt vermiş olsaydı, Guinness KİTABINA GİRERDİ…

YORUM EKLE