Balıkesir'in haberde buluştuğu ortak nokta. Körfezde Haber Balıkesir'in En Çok Okunan Tek Haber Sitesi

Kadın Kooperatifleri Destekleniyor

BALIKESİR

Kadın Kooperatiflerinin Geliştirilmesi ve Desteklenmesi Çalışması kapsamında Balıkesir'de mevcut ve kuruluş aşamasında olan Kadın Kooperatiflerini güçlendirmek için kurumlar arası işbirliği ve izlenecek yol haritası oluşturuluyor. 

Yapılan çalışmaların değerlendirilmesi amacıyla Vali Şıldak başkanlığında Valilik Kurtdereli Toplantı salonunda bir toplantı gerçekleştirildi. Toplantıda kadın girişimcilerin desteklenmesi için yapılacaklar değerlendirildi. 

Toplantıya paydaş kurumların temsilcileri katılırken, kooperatiflerin geliştirilmesi amacıyla Balıkesir Valiliği koordinasyonuyla yapılan çalışmalarda Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, İş Kurumu İl Müdürlüğü, Güney Marmara Kalkınma Ajansı, İl Ticaret Müdürlüğü, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu ve Türkiye Grameen Mikrofinans Programı (TGMP) kurumları da yer görev alıyor. 

Paydaş kurumlarla gerçekleştirilen çalışmalarla kadın girişimciliğini güçlendirmek, örnek kooperatifçilik uygulamalarını artırmak amacıyla başlatılan Kadın Kooperatiflerinin Geliştirilmesi ve Desteklenmesi Çalışmalarının bu alanda sinerji oluşturması hedefleniyor.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.