Balıkesir'in haberde buluştuğu ortak nokta. Körfezde Haber Balıkesir'in En Çok Okunan Tek Haber Sitesi

MUCİZE MEYVE PEPİNO EDREMİT’TE DE YETİŞİYOR

EDREMİT

Anavatanı Güney Amerika Olan ve içerdiği Yüksek Potasyum rate Ile kan şekerini düşürebilerek , A, B ve C vitaminleri Ile Kanser ve Kalp krizine karsı koyan Pepino meyvesi Balıkesir'in Edremit ilçesinde de yetiştirilmeye başlandı .
Edremit ilçesinde babalarından Kalma seracılık işini 41 yıldır sürdüren Ali ve Ahmet UZE Kardeşler , 2 dönümlük sera alanlarında yetiştirdikleri sebzelerin yanında Pepino meyvesini de üretmeye Başladı . Anavatanı Güney Amerika Olan ve oğlu yıllarda Türkiye'de de yetiştirilmeye başlanan tropikal egzotik Meyve pepino , içerdiği Yüksek Potasyum rate Ile kan şekerini düşürüyor , barındırdığı A, B ve C vitaminleri Ile kansere ve Kalp krizine karsı koruyor.Meyvenin Manav ve marketlerde sales fiyatı Kg / 5 TL Ile 10TL arasında değişiyor .
Tadı , ananas , kavun ve muza benzeyen Pepino meyvesinin bilinen faydalı , motor gücü Ile İlgili bilgiler Veren Emekli Ali uze , Edremit'in Bostancı Köyü mevkiinde İkiz kardeşi ve Ziraat Mühendisi Ahmet UZE Ile Birlikte 3 yıldır Pepino yetiştirme denemeleri yaptıklarını Dile getirerek , Pepino bitkisini , meyvesini 2 dönümlük seramızda denedik ve domates , biber ve salatalık görmeme sebzeler ürettiğimiz seramızda artik Sadece Pepino meyvesini üretiyoruz . Pepino meyvesi , şeker hastalıkları , Kemik erimesi , Dalak yetmezliği ( tromoksin ), bağırsak kanseri , gen hastaları , mide rahatsızlığı , anemi ( kansızlık ) hastaları , hemofili hastaları ( Kanin pıhtılaşmasındaki Bir bozukluğa bağlı kanama hastalığı ) , kilo problemi olanlar daha Çok İyi tüketmektedir . Oğlu yıllarda Türkiye'de yetiştirilen İlaç görmeme Meyve Pepino , kavun , muz ve ananasa benzeyen tadıyla Büyük İlgi görüyor . Görünümü kavuna benzeyen Meyve , içerdiği Yüksek Potasyum rate nedeniyle kan şekerini düşürüyor ve barındırdığı A, B, ve C vitaminleri Ile Kanser ve Kalp krizine karsı Koruma sağlıyor . Kanser hücrelerinin yok olmasında Büyük etki sağladığı ve kolesterolü düşürdüğü bildirilen Pepino , cell yenileyici özelliğiyle çocukların gelişiminde , C vitamini deposu Olma özelliğiyle Vücut direncini artırmada , Kalsiyum bakımından zenginliğiyle ağrıların giderilmesinde de etki sağlıyor . Ayrıca Pepino , böbrek kumunda etkili oldugu sorunu çözecek kadar anemi hastalarına Fayda sağlıyor . Cinsel duyguları veya isteği uyaran etkisi de yararlanılır Pepino'nun , uyku düzenini dengede tutması , menopoz döneminde yaşanan psikolojik sorunlarda olumlu etki yapması ve içerisinde K vitamini bulunduğundan Kanin pıhtılaşmasını da kolaylaştırıyor . Çocuklarda Kemik Gelişimi sağlayan Pepino , Cilt bakımı Içinde kullanılabiliyor . Bunların Yani Şıra Pepino'nun , şeker hastalıkları , parkinson hastalığı , Dalak yetmezliği ( tromoksin ), bağırsak kanseri , gen hastalığı , mide rahatsızlığı , anemi ( kansızlık ) hastalığına alamiyorum geldiği öğrenildi . Pepino bitkisi özellikle dondurma Ile Birlikte Tercih ediliyor ve farkli Bir Lezzet veriyor . Pepino'nun , otellerin misafirlerine ikram Özel Servisi olarak sunulduğu da biliniyor Lüks . Met meyvenin bölgemizde yetiştirilmesine bizler öncülük ettik . İnşallah bilinçli kullanımı Artar ve insanlığa tam manada Fayda sağlar Dedi .

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.