AK Partili Çelik’in “Ayvalık halkı bize özür borçlu” sözlerine tepki gösterdiler

AK Partili Çelik’e “Ayvalık” tepkisi

AK Partili Çelik’in “Ayvalık halkı bize özür borçlu” sözlerine tepki gösterdiler

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde AK Parti Balıkesir Milletvekili Adil Çelik’in, “Ayvalık halkı bize özür ve teşekkür borçlu” şeklindeki sözlerine ilçedeki siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları tarafından düzenlenen bir eylemle tepki gösterildi.

Ayvalık’ta Cumhuriyet Meydanı’ndan düzenlenen basın açıklamasında;  Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin, CHP Balıkesir İl Başkanı Serkan Sarı, İYİ Parti İl Başkanı Özlem Ural, EMEK Partisi Balıkesir İl Başkanı Cemil Tosunoğlu, CHP Ayvalık İlçe Başkanı Hüseyin Şalmanlı, İYİ Parti Ayvalık İlçe Başkanı Gülten Sütçüoğlu, DEVA Partisi Ayvalık İlçe Başkanı Salih Oral Övüç, EMEK Partisi Ayvalık İlçe Başkanı Musa Metin, sivil toplum kuruluşları temsilcileri hazır bulundu.
Açılış konuşmasını yapan Ayvalık Kent Konseyi Başkanı Halil Coşkun, 9 ay önce meydana gelen orman yangınında söz konusu alanın yeniden yeşerebilmesi için nelerin yapılması gerektiğini yanan alanda düzenledikleri bir basın toplantısıyla deklare ettiklerini hatırlatarak, “Biz bu deklarasyonu aynı bölgede daha önce de Ceylan Sitesi civarında çıkan orman yangınında da ifade etmemize rağmen, o zaman bu uygulamayı hayata geçirememiştik”  dedi.
Toplantıda konuşan CHP Ayvalık İlçe Başkanı Hüseyin Şalmanlı, “Geçen yıl Şeytan Sofrası’nın alt tarafında çıkan orman yangını sonrası o bölgenin ranta açılmaması için gösterdiğimiz gayret ve baskılar bazılarını çok rahatsız etmiş. Geçen hafta aynı bölgeyi ziyaret eden ve devlet yetkililerinin de bulunduğu heyet içerisindeki bir devlet yetkilisi, ‘devlet gerekli gördüğü bazı yerleri resmi kurumlara verebilir. Bunu halka sormak zorunda değildir. Hele söz konusu askerimiz olunca kimsenin söz söylemeye hakkı yoktur’  demiştir. Sayın yetkili, siz devletin bir memurusunuz. Halk ta devleti oluşturan asli unsurudur. Kısacası siz hükümetin değil, halkın bir memurusunuz. Bizim yaşadığımız yer ile ilgi bir karar verilecekse, elbet ki bizim de görüşümüz alınacaktır. Bunun böyle olduğunu siz de biliyorsunuz ama söyleyemiyorsunuz. Ayrıca, kentin güvenliğini sağlayan birimler üzerinden Ayvalık’ta polemik yaratmaya çalışmayın. İlk kurşunun atıldığı yerde yaşayan bizlerin güvenlik güçlerine olan saygısını sizin teraziniz tartamaz. Cunda da yapılmak istenen yapının ne için yapılmak istendiğini siz de biliyorsunuz” dedi.
Söz konusu toplantıda AK Parti Balıkesir Milletvekili Adil Çelik’in de yaptığı konuşmada nezaket kurallarını, hiçe saydığını savunan Hüseyin Şalmanlı, “Mensubu olduğu siyasi partideki çoğu siyasetçi gibi bir kibir abidesi gibi davranmış ve halkı küçümsemiştir. Sayın Vekil konuşmasında ‘bakın buralar ranta açılmadı, ağaçlandırıyoruz, Ayvalık halkının bize özür borcu var”’diyebilme cüretinde bulunmuştur. Sayın vekil, biz halkız, biz asli unsuruz, siz sadece vekilsiniz. Biz her zaman var olmaya devam edeceğiz, ancak siz bir sonraki seçimde bulunduğunuz yerde olmayacaksınız. Yakın geçmişimiz de dahil, insanlık tarihi sizin gibi kendisini halkın üzerinde görenlerle doludur. Biz sizden özür dilemiyoruz, dilemeyeceğiz. Çünkü siz; Güzelim Ayvalık’ımızda bulunan doğal sit alanlarının derecelerini düşürerek gasp edilmesine göz yumanlarsınız. Biz özür dilemeyeceğiz, Çünkü siz Karaayıt mahallesindeki maden rantı için mera kararlarını bir gecede değiştirenlersiniz. Biz özür dilemeyeceğiz, Çünkü siz Pirina bacasından çıkan dumanla evlerimizin balkonunda bile oturamadığımız fabrikaları kontrol edemeyen önlem alamayanlarsınız. Biz özür dilemeyeceğiz, çünkü siz; Kaz Dağlarında yüz binlerce ağacı kesenlersiniz.”ifadelerini kullandı.
Toplantıda konuşan CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin ise yaptığı açıklamada, “Adaleti sadece isminde taşıyan milletvekili Adil Çelik, bana da kibirli bir edayla, ‘Bana Bak Ensar Bey!’ diyerek manşet attırmış. Şunu unutmasın Adil Bey, biz o kibirli yüzlere bakmayız. Bizim bakacağımı tek yer millettir, halktır, Ayvalık halkıdır. Bunu bilmesini istiyorum. Biz Türkiye’yi dolaşıyoruz. Gittiğimiz her yerde gördüğümüz durum budur. O sandık gelecek. O sandık, bu milletin önüne konulacak. Geldikleri gibi gidecekler. Hiç kuşkunuz olmasın. Seçimle geldiler, seçimle gidecekler. Millet getirdi, millet gönderecek ve o sandıktan bu milletin ittifakı çıkacak. Bundan hiç kuşkumuz yok. O ittifak iktidar olduğunda, kendisine oy vermeyenlere ‘illet’ demeyecek, ‘zillet’ demeyecek. ‘Terörist’ demeyecek. Bu ülkenin nüfus cüzdanını cebinde taşıyan millet olarak kabul edecek, başının tacı yapacak” diye konuştu.
Eylemde konuşan İYİ Parti Balıkesir İl Başkanı Özlem Ural, CHP Balıkesir İl Başkanı Serkan Sarı,  İYİ Parti Ayvalık İlçe Başkanı Gülten Sütçüoğlu, DEVA Partisi Ayvalık İlçe Başkanı Salih Oral Övüç de Ayvalık’ın sadece ormanlarını değil, tüm değerlerini koruyabilecek güçte olduklarını ve hiç kimsenin Ayvalık halkına bürokratik ve siyasi baskı yapamayacağı gibi, Ayvalık halkının da seçilmiş ve atanmışlara herhangi bir özür ya da teşekkür borcunun olamayacağına yönelik ifadeler kullandılar.

(Suat Salgın)

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER