AK Partili Gür’ün TOKİ çabaları 300 konutu beraberinde getirdi 

AK Partili Gür’ün TOKİ çabaları 300 konutu beraberinde getirdi 

Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın, Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi olarak önceki gün açıkladığı 81 il ve tüm ilçelerde 2023-2028 arasını kapsayan 5 yıllık süreçte 500 bin sosyal konut, 250 bin konut amaçlı arsa, 50 bin iş yeri yaparak milletin istifadesine sunulmasının yankıları sürerken, AK Parti Ayvalık İlçe Başkanı Ali Gür de projenin Ayvalık etabı ile ilgili açıklamalarda bulundu. 

 Ayvalık’ta ilk etapta 300 konut, akabinde de 200 konutla girecek olan Toplu Konut İdaresi (TOKİ) bünyesindeki proje için partili arkadaşlarıyla birlikte uzun soluklu bir çabanın ilçedeki dar gelirli vatandaşları heyecanlandırdığına işaret eden Başkan Gür, hedeflerinin göreve geldikleri ilk günden bu yana her fırsatta dile getirdiği gibi “Daha İyi Yaşanabilecek bir Ayvalık” olduğunun altını çizdi.

  Arkadaşlarıyla birlik AK Parti yönetime geldikleri iki yıllık süre içerisinde ekip olarak Ayvalık’ın gerçek sorunları üzerinde yoğunlaştıklarını kaydeden Ali Gür, “Bunların içerisinde yer alan toplu konut ihtiyacı ve doğalgaz konusunda yoğun bir mesai trafiği yaşayarak çok güzel neticeler elde ettik. Bu çalışmalarımız arasında olan en çok üzerinde durduğumuz konulardan biri de halkımızı doğalgaz ile ısıtabilmekti. Bu çabalarımız sonuç verdi ve inşallah 2023 yılı içerisinde, Ayvalık’ımız doğalgaz ile ısınmaya başlayacak” dedi.

  Ayvalık’ta dar gelirli aileleri fahiş kiralardan kurtarıp, kira öder gibi ev sahibi yapabilmek adına AK Parti Balıkesir Milletvekili Mustafa Canbey başta olmak üzere AK Parti Balıkesir İl Başkanı Ekrem Başaran ile birlikte Ankara’da yaptıkları girişimlerin olumlu sonuçlar vermesinden duyduğu memnuniyeti ifade eden Başkan Gür, “Son günlerde, yine kentimiz adına yoğun mücadeleler vererek dahil olmayı başardığımız, ülkemizin ve dünyanın en büyük toplu konut projesi olan ‘İlk evim, İlk işyerim’ projesine Ayvalık olarak dahil olmanın mutluluğunu hep birlikte yaşamaktayız” ifadelerini kullandı.

TOKİ projesine dahil olabilmenin büyük bir başarı olduğuna dikkat çeken AK Parti Ayvalık İlçe Başkanı Ali Gür, “Bugünden itibaren 300 konutluk 1. etap projenin başvuruları başlamıştır. Konuyu buralara taşımakla, bizler üzerimize düşen görevi yerine getirdik. Bundan sonraki süreç proje dahilinde tüm yurtta olduğu gibi kentimizde de şeffaf bir şekilde ilerleyecektir” açıklamasında bulundu. Başkan Gür açıklamasında şöyle dedi; “Devletimize bir kez daha bu dev yatırım için teşekkürü bir borç bilir, ön koşulları uyan ve ev sahibi olmak isteyen herkese ödeme kolaylıkları dileriz. TOKİ projesi kentimize hayırlı olsun” diye konuştu.

(Suat Salgın)

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER