Ayvalık CHP’de kuruluş yıldönümü coşkusu

Ayvalık CHP’de kuruluş yıldönümü coşkusu



Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde; Cumhuriyet Halk Partisi’nin 98. kuruluş yıldönümü coşkuyla kutlandı.

İlçe merkezindeki Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk anıtı önünde toplanan Ayvalıklı CHP’liler, saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’nı bir ağızdan seslendirdi.
Etkinlikte konuşan CHP Ayvalık İlçe Başkanı Hüseyin Şalmanlı, 9 Eylül gününün iki önemli olayın yıldönümü olduğunu hatırlatarak, “Bugün, ulusal güçlerin emperyalizme karşı verdiği kurtuluş savaşının dönüm noktasıdır. Emperyalizmin İzmir’de denizde boğulduğu günün yıldönümüdür. Ulu önderin, İstanbul’da ‘geldikleri gibi giderler’ dediği sözün tutulduğu gündür bugün. Ve bugün partimizin kuruluş yıldönümüdür.” ifadelerini kullandı.
Emperyalizme karşı ulusal başkaldırının öncüsü olan Kuvayi Milliye, Müdafaa-i Hukuk Cemiyetlerinin oluşumuna dayanak olduğunu belirten Başkan Şalmanlı, “Müdafaa-i Hukuk ise işgal altındaki Anadolu’da, yerel kimlikten ulusal kimliğe ve ulusal dayanışmaya ulaşmayı, gücünü ulusal iradeye dayandırmayı hedef aldı. Cumhuriyet Halk Partisi; işte bu soylu, ilkeli ve onurlu temelde oluşan Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti’nin devamı olarak 9 Eylül 1923’de ulu önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından kuruldu.” dedi.
CHP Ayvalık İlçe Başkanı Hüseyin Şalmanlı yaptığı konuşmada, “Atatürk Devrimleri ve Altı Ok İlkeleri, Tam Bağımsızlık tutkumuzun, Halkın iradesine, özgür düşünceye, modernleşmeye dayalı çağdaş bir toplum olma iddiamızın kaynağıdır. Laik ve demokratik Cumhuriyeti sürdürmek vazgeçilmez hedefimizidir. Atatürk Devrimleri ve Altı Ok İlkeleri, Emperyalizme, kurulu düzenin yanlışlıklarına, eşitsizliğe, gericiliğe, sömürüye, imtiyazlara, darbelere ve dikta heveslilerine bir başkaldırıdır. Dün olduğu gibi bugün de bizler, uluslaşma sürecinin, Laik Cumhuriyet yapılanmasının, çağdaşlaşma hedefinin, Aydınlanma Devriminin sürekliliği hedefinden vazgeçmeden yürümeye devam ediyoruz. Bizler, halk partililer, altı okta şekillenen Atatürk devrimleri ile Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Bağımsızlık benim karakterimdir’ ve İsmet İnönü’nün, ‘Namuslular da, en az namussuzlar kadar cesur olmalıdır.’ sözlerini ilke edindik.” diye konuştu.
Şalmanlı konuşmasını şu sözlerle tamamladı:
“Benim iki büyük eserim vardır. Birisi Türkiye Cumhuriyeti, diğeri de Cumhuriyet Halk Partisidir.” diyen ulu önderimizin izinden yürümeye, O’nun ilke devrimlerinin ışığını yarınlara taşımaya söz veriyoruz”

(Suat Salgın)

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER