Ayvalık CHP’den 'Barış Günü açıklaması

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, 1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanlığı tarafından yazılı bir basın açıklaması yapıldı.

Ayvalık CHP’den 'Barış Günü açıklaması

CHP Ayvalık İlçe Başkanı Hüseyin Şalmanlı’nın imzasıyla yapılan açıklamada, “İçinde bulunduğumuz bu karanlık ortamda hem dünyamızın ve özellikle ülkemizin en acil gereksinimi, korku ikliminin yerine toplumsal barışın hakim kılınmasıdır. Çok zor zamanlardan geçiyoruz” denildi. Şiddetin her türlüsüne maruz bırakılanların barışa hasret kaldıkları zor bir zamandan geçildiğinin vurgulandığı açıklamada, “Kadına karşı şiddet, çocuk istismarı, terör olayları, basına sansür ve baskının en üst seviyeye çıktığı bu dönemde barış kelimesi dahi çok anlamlıdır. Saltanatları ve şatafatlı yaşamları için kendilerinde her şeyi yapmaya hak gören bir zihniyetin yönettiği güzel ülkemizde aydınlık günleri görmemize çok az kaldı. Terörün olmadığı, ayrımcılığın son bulduğu, çocukların ve bebeklerin yatağa aç girmediği, çevre ve doğanın korunduğu, din, dil, ırk, cinsiyet ayrımı gözetmeksizin herkesin eşit hak ve özgürlüklerle yaşayabildiği bir ülke ve dünya umudu artık hayal değil. Biz biriz, biz bütünüz, biz vatanseveriz, biz insanımızı seviyoruz, biz insanlarımız arasında hiçbir ayrım yapmıyoruz. Biz görüşü ne olursa olsun, kimliği ne olursa olsun bütün insanlarımızı kucaklıyoruz” ifadeleri yer aldı.

‘YURTTA BARIŞ, DÜNYADA BARIŞ’

CHP’nin toplumda gerginlik istemediğinin vurgulandığı açıklamada, “Biz kavga istemiyoruz. Biz kendi ülkemizde huzur içinde, barış içinde yaşamak istiyoruz. Tıpkı Nazım Hikmet’in dediği gibi; ‘Yaşamak, bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçesine…’ Kadınlar, çocuklar, başta olmak üzere savaş ve göçlerden en çok olumsuz etkilenenlerin kırılgan gruplar olduğundan hareketle, hiçbir bireyin hak ihlali yaşamayacağı, haksız yere hapislerde tutulmayacağı, ifade özgürlüğü nedeniyle haklarından mahrum bırakılmayacağı bir ülke için biz hazırız. Tutumumuz açık ve net: ‘Daima barış, daimî barış.’ Cumhuriyet Halk Partisi hukukun üstünlüğünü, insan hak ve özgürlüklerini, laikliği, çoğulcu ve katılımcı demokrasiyi, cinsiyet eşitliğini, sosyal devleti, sürdürülebilir ve kapsayıcı büyümeyi ve insan onuruna uygun barışçıl ve hakça bir dünya düzeninin kurulmasını vazgeçilmez temel ilkeleri olarak kabul eder. Cumhuriyet Halk Partisi barışçıdır. Barış için temel ilkemiz, Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Yurtta barış, dünyada barış’ ilkesi olmaya devam edecektir. Barışa hasret tüm insanlığın Dünya Barış Günü kutlu olsun” denildi.

(Suat Salgın)

Güncelleme Tarihi: 01 Eylül 2022, 14:26

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER