Ayvalık DEVA’dan “Hudut Kapısı” tepkisi

Ayvalık DEVA’dan “Hudut Kapısı” tepkisi

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi İlçe Başkanı Salih Oral Övüç, Yunanistan’ın Midilli Adası ile Ayvalık arasındaki Hudut Kapısı’nın karşılıklı müzakerelerle halen daha açılamamasına tepki gösterdi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias'ın Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenledikleri basın toplantısında tartışma çıkmasının ardından yazılı bir basın açıklaması yapan DEVA Ayvalık İlçe Başkanı Salih Oral Övüç, Ayvalıklı esnaf ve tüccarların hudut kapısının açılamaması nedeniyle bugüne kadar 35 milyon liralık ekonomik kayıba neden olduğunu savundu.

Övüç yaptığı açıklamada, “Pandemi nedeniyle vaka sayıların tavan yaptığı bu günlerde, salgın şartları gereği ‘14 + 14 Günlük Tam Kapanmayı’ beklediğimiz bu günlerde, tam kapanmayla birlikte hükümet kanadından tüm vatandaşlarına maddi destek beklediğimiz bu günlerde alabildiğimiz tek şey saatli sokağa çıkış, kamu ve özel kurumların saatli çalışma mecburiyeti ve kısmi kapanma olmuştur. Biliyoruz ki, bir yılı geride bıraktığımız bu süreçte hükümet, vatandaşına ve esnafına karşılıksız maddi destek veremeyecektir. Bu süreç içerisinde bölgemizde ikamet eden, vergisini ödeyen, istihdam sağlayan; Ayvalık Esnaf ve Sanatkârlar Odası’na 2 bin 700, Ayvalık Ticaret Odası’na bin 240, Ayvalık Şoförler ve Otomobilciler Odası’na 400, Ayvalık Sebze ve Meyveciler Odası’na 350 kayıtlı üye esnaf ve tacirimizin ısrarla açılmayan Ayvalık Hudut Kapısı’ndan zararı 35 milyon liraya ulaşmıştır.” İfadelerini kullandı.

“AYVALIK-MİDİLLİ ARASINDA TİCAREİ HAYATIN YENİDEN TESİSİ EDİLEBİLECEĞİ KANAATİNDEYİZ”

Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin’in Nisan ayına ait belediye meclis toplantısında hudut kapısının kapalı kalmasın nedeniyle belediyenin 5 milyon lirayı aşkın bir ekonomik bir kaybının bulunduğunu açıkladığını hatırlatan Salih Oral Övüç, “Pandemi nedeniyle yaşadığımız bu zorlu süreçte vergisini ödeyen esnaf ve tüccarımızın Ayvalık-Midilli arasında açılmayan Hudut Kapısı nedeniyle; alınabilecek önlemlerle kontrollü geçişin sağlanabileceği ve tükenme noktasına gelen ticari hayatın yeniden tesis edilebileceği kanaatindeyiz. Hamaset üzerine kurulu dış siyasetten vazgeçilerek komşularımızla Türkiye Cumhuriyeti’ne yakışır ilişkiler geliştirmeyi temenni ediyoruz” ifadelerini kullandı.

(Suat Salgın)

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER

banner160