Ayvalık ESO’dan kadın esnafa Halkbank kredisi müjdesi

Ayvalık ESO’dan kadın esnafa Halkbank kredisi müjdesi

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde; Halkbank İlk defa iş kuracak ya da işini kurmuş Kadın Girişimcilerin finansmana erişimlerini kolaylaştırmak, cesaretlendirilmesi ve teşvik edilmesi amacıyla “Kadın Girişimci Kredi” paketini hayata geçiriliyor.

Bu kapsamda; Halkbank Bölge Müdürü Erdoğan Başıhoş’un öncülüğünde; Ayvalık Halkbank Müdürü Rıdvan Din ve Ayvalık Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Melih Çakırca arasında protokol imzalandı.

Söz konusu iş birliği protokolü kapsamında Ayvalık Esnaf ve Sanatkârlar Odası bünyesindeki kadın üyelere; aylık 1.45 faiz oranı ile 6 ay ödemesiz dönemli toplam 36 ay vadeli azami 100 bin liraya kadar kredi imkânı sağlandı.

İmzalanan protokolün ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Halkbank Bölge Müdürü Erdoğan Başıhoş, “Güçlü Türkiye’nin Güçlü Kadınları için ‘Önce Halk, Sonra Bankayız’ anlayışıyla hareket ediyoruz. Bu anlamda Halkbank olarak Türkiye ekonomisine verdiğimiz desteğin kapsamını genişletiyoruz. İlk defa iş kuracak ya da işini kurmuş Kadın Girişimcilerimizin finansmana erişimlerinin kolaylaştırılması, cesaretlendirilmesi ve teşvik edilmesi amacıyla “Kadın Girişimci Kredi” paketini hayata geçirdik. Bu çerçevede azami kredi limiti, işini kurmuş kadın girişimciler için 100 bin lira, yeni iş kuran ve işletme yaşı 6 ayı geçmeyen kadın girişimciler için 50 bin lira olarak belirledik.  Kadın esnaf ve sanatkârlarımızın yararlanacağı bu kredinin vadesi; 6 ay anapara ödemesiz dönem olmak üzere azami 36 aydır. Kredi, aylık eşit taksitli olarak kullandırılacaktır. Ödemesiz dönem faizleri 3’er ayda bir tahsil edilecektir. Kredi vadesi boyunca Kadın Girişimcilerden havale ve EFT işlemlerinden ücret alınmayacaktır. Kadın Girişimcilere mevcut kredi limitleri kapsamında asgari 5 bin lira KMH ve asgari 5 bin lira Paraf KOBİ Kart/Paraf Business Kart/Paraf Esnaf Kart Ticari Kredi Kartı limiti tanımlanacaktır” dedi.

Halkbank Bölge Müdürü Erdoğan Başıhoş krediden yararlanacak olan kadınların; gerçek kişi şahıs işletmesi veya hisseleri toplamının en az yüzde 50’si başvuru tarihi itibarıyla kendisine ait olması gerektiğini belirterek, “Bununla birlikte; iş planında gösterilen projeyi gerçekleştirebilecek yürütme ve organizasyon yeteneğine sahip kadınlar ve Sahibi/ortağı olduğu işletmenin yönetimine ve faaliyetine aktif olarak katılan kadınlar bu krediden yararlanabileceklerdir” diye konuştu.

Ayvalık Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Melih Çakırca da, Halkbank kredilerini ilçedeki esnaf ve sanatkârlara daha fazla yararlandırabilmek için çalışmalarının sürdüğünü vurgulayarak, Halkbank Bölge Müdürü Erdoğan Başıhoş ile Ayvalık Halkbank Müdürü Rıdvan Din’e teşekkür etti. (Suat Salgın)

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER