Ayvalık Müftülüğünden anlamlı konferans

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde; Mevlid-i Nebi Haftası dolayısıyla Ayvalık İlçe Müftülüğü tarafından düzenlenen konferansa ilgi yoğun oldu.

Ayvalık Müftülüğünden anlamlı konferans

Ayvalık Belediyesi’ne ait İsmet İnönü Kültür Merkezinde gerçekleşen konferansta Balıkesir il Müftüsü Celal Sürgeç’de konuşmacı olarak katıldı.

İstiklâl Marşı ve Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda, Ayvalık İlçe Müftüsü Mehmet Yiğit açılış konuşması yaptı.

Ayvalık Müftülüğü ilahi korosu sazlar eşliğinde okunan ilahilerin ardından konuşan Balıkesir İl Müftüsü Celal Sürgeç, peygamberimiz Hz. Muhammed’in (SAV) hayatıyla ilgili kesitler anlatarak, O’nun örnek kişiliğinden ve yaşantısından övgü ile bahsetti. İl Müftüsü Sürgeç konuşmasında, bir müslümanın ahlakının peygamber ahlakı gibi olması gerektiğini, eğer bir kimse doğruluktan ayrılmaz ve İslamın istediği şekilde bir hayat yaşarsa, istikametten ayrılmazsa hem bu dünyada hem de ahiret aleminde kazançlı olacağından örneklerle bahsetti.

Ayvalık Belediye Başkan Vekili Ethem Vardı’nın yanı sıra ilçe protokolü üyeleri, daire amirleri ve çok sayıda vatandaşın katıldığı konferansta; Mevlid-i Nebi Haftası nedeniyle “Hz. Peygamber, İman ve İstikamet” konusunda ilçedeki ortaokul ve liseler arasında düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere kitap ve para ödülleri de takdim edildi.

Liseler arası yarışmalarda ilk üçü elde eden Ustalı Anadolu İmam-Hatip Lisesi ile ortaokullar arası yarışmalarda birinciliği elde eden İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Nazlı Damar, ikinciliği elde eden Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu öğrencisi Miraç İsmail Zabun ile üçüncülüğü kazanan Cihan Yorgun Ortaokulu öğrencisi Berit Çayırlı’ya ödüllerini protokol üyeleri verdi.

Konferans sonunda Ayvalık Belediye Başkan Vekili Ethem Vardı günün anısına Balıkesir İl Müftüsü Celal Sürgeç’e bir buket çiçek takdim etti.

(Suat Salgın)

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER