Ayvalık - Sarımsaklı Pazarı cep yakıyor

Balıkesir’in Ayvalık ilçesine bağlı Küçükköy-Sarımsaklı mevkiinde Salı günleri kurulan semt pazarındaki tezgâhlarda satışa sunulan ürünlerin pahalı olduğunu söyleyen vatandaşlar, duruma tepki gösterdi.

Ayvalık - Sarımsaklı Pazarı cep yakıyor

Pazarda şu an hasat dönemi olan bamyanın kilosunun 70 lira, börülcenin 100 liradan satıldığını belirten vatandaşlar, bunun gibi birçok ürünün zincir marketlerde daha ucuz fiyatlara satılmasına ise bir anlam veremediklerini söyledi.

Kabak fiyatının 20 lira, çilek fiyatının 50 lira, salatalık fiyatının 15 lira ve barbunun fiyatının 85 liraya satışa sunulduğu pazarda, dar gelirli vatandaşların pek çoğunun eli boş dönmesi ise dikkatlerden kaçmadı.

Fiyat artışının maliyet artışlarının yanı sıra pazarcılık sektöründeki tedarik zincirinin  yaz döneminden yararlanmak isteyerek fırsatçılık yapmalarından kaynaklandığını öne süren vatandaşlar, tezgahlardaki etiket fiyatlarını insafsızlık olarak niteledi.

Öte yandan, Sarımsaklı pazarında fiyatların yüksekliğinden yakınan bazı vatandaşlar ise; Çarşamba günleri Ayvalık’a bağlı Altınova Mahallesi’nde kurulan semt pazarında fiyatların oldukça düşük olduğunu belirtti.

Pazardan alışveriş yapan vatandaşların bu isyanına karşı, pazarda tezgah kuran satıcılar ise, toptan alış yaptıkları yerlerde fiyatların aşırı yüksek olması nedeniyle aldıkları ürünlere en asgari kârları koyarak etiketlerini belirlediklerini belirtiyor.

Tezgâh sahibi pazarcı esnafı, yıllık olarak ödedikleri tezgah ve stant kiralarının yüksekliğinden de yakınarak, bu fiyatların makul seviyeye indirmesini istedi. 

(Suat Salgın)

Bekir Terzioğlu

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER