Ayvalık Yelken Yarışlarında Ev Sahipliği Yapıyor

Ayvalık Yelken Yarışlarında Ev Sahipliği Yapıyor

  Ayvalık, Kasım ayında gerçekleştirilen ILCA 1. Ayak Yarışları ve Milli Takım seçmelerinin ardından Şubat ayında da, Yelken Federasyonu'nun düzenlediği TYF Yelken Ligi 2.Ayak Yarışları’na ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, yelken ve windsurf gibi yarışmalarla Ayvalık’ın su sporları merkezi olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini söyledi.

Başkan Ergin, “14-19 Şubat 2023 tarihleri arasında Türkiye Şampiyonası’nın birinci ayağı Ayvalık’ta gerçekleştirilecek. Aynı zamanda Milli Takım seçmeleri de olacak. Ümidimiz ve hedefimiz odur ki Ayvalık’ta su sporlarını daha da hareketli hale getirmek ve ilerleyen süreçte uluslararası alanda su sporlarını Ayvalık’ta gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. O konuda iddialıyız” dedi.

Geçtiğimiz yıl Kasım ayında üç gün boyunca, Ayvalık denizinde müthiş bir yelken şöleni yaşandığını hatırlatan Başkan Ergin, kentteki tesislerde de turizm anlamında yansımaların olduğunu ve işletmelerden güzel geri dönüşler aldıklarını söyledi. Ergin, “Yelken yarışları Ayvalık’a farklı bir canlılık ve hareketlilik getirdi. Denizimizin, sahillerimizin,rüzgârımızın güzelliği, denizlerimizin temizliği bu organizasyonlarla daha da bir vizyon kazanıyor. Bütün sporcularımıza şimdiden başarılar diliyorum” dedi.

Techno 293 ve IQ Foil, IQ Foil Youth, IQ Foil Junior sınıflarında 14-19 Şubat 2023 tarihleri arasında Ayvalık Belediyesi destekleriyle Ayvalık Yelken ve İhtisas Kulübü, Cunda Rüzgar Sörfü ve Yelken Kulübü ev sahipliğinde yapılacak ve Milli Takım Seçme Yarışları statüsünde olacak.

Güncelleme Tarihi: 09 Ocak 2023, 21:31

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER