Ayvalık zeytinyağına bir altın madalya daha kazanıldı

Ayvalık zeytinyağına bir altın madalya daha kazanıldı

 Ayvalık ilçesinin dünyaca ünlü ve coğrafi işaretli zeytinyapına bir ödül de Olive İstanbul I00C-2023 II. Uluslararası Natürel Sızma ve Kalite Yarışması’ndan geldi. Ayvalık’ın Altınova Mahallesi’nde faaliyet gösteren ve bugüne kadar girdiği pek çok ulusal ve uluslararası zeytinyağı kalite yarışmalarında kazandığı ödüllerle ilçenin gururu olan Onursel Zeytincilik firması altın madalya kazandı.

Olive İstanbul IOOC 2023 II. Uluslararası Natürel Sızma ve Kalite Yarışması’nın sonuçları açıklandı.

Bu yıl dünya genelinde zeytin ve zeytinyağı üreten pek çok ülkeden yüzlerce firmanın katıldığı yarışmada; Ayvalık’ın önemli markalarından biri olan Onursel Zeytincilik, altın madalya kazanarak Türkiye'nin gururu oldu.

Zeytinyağı Akademisi'nin organize ettiği ve Türkiye’de bir ilk olan Uluslararası Zeytin ve Zeytinyağı Kalite Yarışması’nda, 237 yarışma numunesi uzman jüri üyeleri tarafından değerlendirildi.

Best of Olive İstanbul ödülünü Cezayirli bir firma alırken,  Best of Country ödülüne de 5 ülke layık görüldü.

Yarışma sonucunda 6 platin, 55 altın, 23 gümüş, 33 bronz madalya ödülleri ile 125 ödül sahiplerine kavuştu.

Ödül töreninin 20 Mayıs'ta III. Peynir ve Zeytin Fuarında yapılacağı öğrenilirken, Onursel Zeytincilik kurucusu Hüseyin Bozkurt, Tarım Bakanlığı tarafından zeytin ve zeytinciliğin geliştirilmesi adına destek verdiği uluslararası yarışmada, Ayvalık’ı temsil ettikleri için büyük bir gurur duyduklarını söyledi

Ayvalık’ın Altınova Mahallesi’nde yıllardır zeytin sektöründe atalarından kalan zeytinciliği günümüze taşıdıklarını kaydeden Hüseyin Bozkurt, “21 yıl önce markalaşarak kurduğumuz firmamızın bugüne kadar ulusal ve uluslar arası yarışmalarda ürettiği ürün derecelere girmiş ve pek çok ödül toplamıştır. Eğitim, üretim ve pazarlama dallarında hızla büyüyen firmamız, sektörde Ayvalık’ın önemli markalarından biri olmuştur. Ayvalık’ımızı ve ülkemizi zeytinyağı alanında daha yükseklere çıkarabilmek için biz de firma olarak üzerimize düşeni her zaman olduğu gibi sürdüreceğiz” diye konuştu.

(Suat Salgın)

Güncelleme Tarihi: 07 Mayıs 2023, 18:03

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER