Ayvalıkgücü Belediyesporlu sporculardan zeytin hasatı

Ayvalıkgücü Belediyesporlu sporculardan zeytin hasatı

Ayvalıkgücü Belediyespor, futbol ve voleybol takımlarıyla birlikte bir zeytinliğe girerek yılın ilk hasatını yaptı Ayvalıkgücü Belediyespor’un sosyal farkındalık çalışmalarından biri daha hayata geçirildi. Bu çerçevede kırmızı-beyazlı oyuncular, voleybolcular,  teknik kadro ve kulüp yöneticileri bölgenin en önemli geçim kaynağı olan zeytinin, zeytinyağına dönüşmesine ait serüvenine katkı verdi.Özgün Akademi’de gerçekleşen hasata; Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin’in de katılarak destek verirken, genç zeytinyağı sanayicisi Halil Sucu’nun ev sahipliğinde gerçekleşen hasatta; Ayvalıkgücü Belediyespor Kulüp Başkanı Mehmet Babayiğit, ilçenin önemli zeytinyağı sanayicilerinden Mehmet Cavlı, kulüp yöneticileri, Teknik Direktör Mehmet Yıkılmazdağ ve kırmızı-beyazlı başarılı futbolcular ve voleybolcular hazır bulundu.Keyifli bir köy kahvaltısıyla başlayan etkinlik daha sonra tüm ekibin zeytin tarlasına geçerek hasat yapmasıyla devam etti Ayvalıkgücü Belediyesporlu sporcular topladıkları zeytinleri Sucu Ailesi’nin fabrikasına getirerek, zeytinin zeytinyağına dönüşümünü merakla izledi.Yaptıkları etkinlikle ilgili muhabirimize açıklamalarda bulunan Ayvalıkgücü Belediyespor Kulüp Başkanı Mehmet Babayiğit, “Ayvalıkgücü futbol voleybol takımı ve tüm teknik ekibinin katıldığı Özgün Akademi’de ilk hasatı yaptık. Zeytin topladık. Topladığımız zeytinleri fabrikada sıktık ve daha sonra da taze yağlarımızı aldık.  Bizler için çok güzel ve keyifli bir gündü. Ayvalıkgücü için sosyal bir projeye ortak olmak ve zeytini yerinde öğrenmek gerçekten keyif vericiydi. Dededen toruna bir kuşak olan ve Ayvalık’ımızın yetiştirmiş olduğu başarılı ve hayırsever işadamı Halil Sucu kardeşimizin bizlere vermiş olduğu desteklerden dolayı kendisine çok teşekkür ediyoruz. Bu duygularla, tüm üreticilerimize kazasız belasız bir zeytin sezonu geçirmesini diliyorum. Bu vesile ile kulübümüzün eski yöneticisi ve Ayvalık’ımızın sevilen ismi merhum Ahmet Sucu ağabeyimizin ruhu şad,  mekânı cennet olsun” dedi.

 “SPORCULARIMIZ BU KEZ YETENEKLERİNİ PARKEDE YA DA YEŞİL SAHALARDA DEĞİL, ZEYTİN TARLASINDA GÖSTERDİLER”Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin de yaptığı açıklamada, “Ayvalikgücü Belediyespor’umuzun futbolcularıyla,  kadın voleybol takımı sporcuları, teknik ekipleri ve yöneticileri ile birlikte Özgün Zeytincilik ailesinin misafiri olarak hasat etkinliğine katıldık. Sporcularımız bu kez yeteneklerini parkede yada yeşil sahalarda değil, zeytin tarlasında gösterdiler. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyor, tüm sporcularımıza da başarılar diliyorum” diye konuştu.

 HALİL SUCU MEMNUN Ayvalık’ın en önemli zeytin sanayicilerinden Halil Sucu ise, her zeytin hasat döneminde benzeri etkinlikleri düzenlemenin kendisine kısa bir süre önce yitirdiği babası Ahmet Sucu’dan miras kaldığını belirterek, Ayvalıkgücü Belediyesporlu sporcuları Özgün Akademi’ye ait zeytinlik ve sonrasında da fabrikasında ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti. 

(Suat Salgın)

Güncelleme Tarihi: 14 Ekim 2022, 10:48

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER