Ayvalık’ın TBMM’de Temsil Hakkı Yine Bir Başka Bahara Kaldı

Ayvalık’ın TBMM’de Temsil Hakkı Yine Bir Başka Bahara Kaldı

60 yılı aşkın bir süredir parlamentoda temsil edilemeyen Ayvalık’ın, 2023 Genel Seçimleri’ndeki umudu yine rafa kalktı. En son Senatör Nejat Sarlıcalı tarafından temsil edilen Ayvalık, hiçbir parti tarafından yine seçilebilir bir aday ile Ankara’da temsil edilemeyecek konuma getirildi. Ayvalık halkının TBMM’de temsil edilebilme umudu yine başka bir bahara kaldı.

14 Mayıs’ta yapılacak olan genel seçimlerde partilerin milletvekilliği adaylıklarına ilişkin listeleri belirlendi.

Partilerin genel merkezleri tarafından belirlenen listelerde Ayvalık’tan hiçbir aday yine umduğunu bulamadı.

60 yılı aşkın bir süredir TBMM’de temsil edilemeyen Ayvalık, geçtiğimiz dönem MHP’nin birinci sıraya eski İlçe Başkanı Mehmet Kaban’ı getirmesiyle kapıyı aralamıştı. Ancak MHP Balıkesir’de yeterli oyu alamayınca Kaban ile başlayan umut seçim sonrasında yerini yine umutsuzluğa bırakmıştı.

14 Mayıs’ta yapılacak olan seçimler öncesinde Cumhur İttifakı ile Millet İttifakı’ndan Ayvalık’ı TBMM’de temsil edebilecek en az bir kişinin seçilebilir sırada olmasına ait umutlar yine yeşeremedi.

9 Milletvekilinin seçileceği Balıkesir’de hiçbir partinin seçilebilir sırada Ayvalıklı bir adaya yer vermemesi ilçe halkı tarafından büyük bir üzüntüyle karşılandı.

Ayvalık’ta genel seçimlerde oy çoğunluğunu alan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Balıkesir milletvekilliği için aralarında DEVA, Gelecek, Saadet ve Demokrat partilerinin adaylarının da bulunduğu listesini şu şekilde YSK’ya teslim etti.

Buna göre; CHP’nin Balıkesir  milletvekilliği listesinin en başında Ensar Aytekin yer aldı. Ensar Aytekin’in ardından eski il başkanı Serkan Sarı ikinci sırada yer aldı. Sırasıyla; Burak Dalgın, Seval Bozkurt, Selim Panç, Fatma Salı Karabacakoğlu, Dilek Yalçın, Gülizar Yıldız ve Muharrem Koç CHP’nin Balıkesir milletvekili adayları olarak belirlendi.

Seçimlere kendi listesiyle katılacak olan Millet İttifakı’nın İYİ Parti kanadında ise ilk sıraya, AK Parti’nin eski milletvekili Turan Çömez oturdu. İYİ Parti eski il başkanları Özlem Ural ile Nedim Tuna’nın ikinci ve üçüncü sırada yer aldıkları listede sırasıyla Balıkesir Milletvekili adayları; Kamil Gültekin Öztürk, Nilgün Başaran, Mustafa Lemi Aytekin, Metin Özgür, Kemal Girgin ve Mehmet Çalık isimleri yer aldı. Ayvalıklı başarılı eğitmen Kemal Girgin’in listede 8. sırada yer alması ise dikkatlerden kaçmadı.

Buna göre; Millet İttifakı’nın büyük ortağı Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Balıkesir’de ilk sıraya İYİ Parti’nin geçen dönemdeki milletvekiliyken AK Parti’ye geçen eski Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok’u koydu. Önceki dönem milletvekilleri Belgin Uygur ve Mustafa Canbey’in ikinci ve üçüncü sırada olduğu AK Parti’nin Balıkesir milletvekilliği listesinde sırasıyla; Ali Taylan Öztaylan, Pakize Mutlu Aydemir, Mehmet Aydemir, Ahmet Gür, Eşref Uslu ve Fatih Güngör isimleri yer aldı. Gömeç’te yaptığı başarılı çalışmalarla öne çıkan Eşref Uslu’nun 8. sırada yer alması ise dikkatlerden kaçmadı.

Cumhur İttifakı’nın ikinci büyük partisi MHP ise daha önce belirlediği sıralamasında; Ekrem Gökay Yüksel, Harun Algül, Cem Özışıklıoğlu, Abdullah Sarbay, İlteriş Kağan Sıkıcıoğlu, Nihat Geregiç, Ayten Sak, Özkan Öztürk ve Cem Kıvılcım isimlerine yer vermişti.

Vatan Partisi’nde ise Ayvalık, Deniz Tuğhan Arbak ile 7. sıradan aday gösterildi.

Haberimizin yayına hazırlandığı sırada diğer partilerin listeleri ise elimize ulaşmadı.

(Suat Salgın)

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER

banner160