Ayvalık’ta 9 günlük Kurban Bayramı’nda doluluk oranı yüzde 100’e ulaşacak

İç turizmin lideri Ayvalık’ta bayramda özellikle turizmdeki cazibe merkezi olan Cunda Adası’ndaki tesislerdeki doluluk oranının yüzde 100'e ulaşması bekleniyor

Ayvalık’ta 9 günlük Kurban Bayramı’nda doluluk oranı yüzde 100’e ulaşacak

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde 9 günlük Kurban Bayramı için alınan rezervasyonlarla tesislerdeki doluluk yüzde 95 seviyesine çıktı.

Şeytan Sofrası, plaj ve adaları, koyları, tarihi taş evleri, yemekleri, temiz havası, zeytin yeşili ile mavinin buluştuğu “Kuzey Ege’nin İncisi” olarak nitelendirilen Ayvalık, bayram tatilinde sahip olduğu doğal güzelliklerle yine binlerce turisti ağırlamaya hazırlanıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bakanlar kurulu kabinesinin ardından yaptığı açıklamalar sonrasında 9 güne yükseltilen Kurban Bayramı tatili ve hemen akabinde başlayacak olan turizm sezonu hakkında değerlendirmelerde bulunan Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, aldıkları önlemlerle bayrama hazır olduklarını söyledi.

Kurban Bayramı’nın 9 güne çıkarılmasını; ekonomik kriz içerisindeki turizmci ve ilçe esnafı adına olumlu bulduğunu kaydeden Başkan Ergin, “Biz Ayvalık Belediyesi olarak 9 günlük tatil öncesinde hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. Şehir olarak bayrama hazırız” dedi.

Ayvalık’ın coğrafi konumu nedeniyle İstanbul, Bursa ve İzmir gibi metropol kentlere yakın ve ulaşılabilir olmasının da göz önünde bulundurulduğunda bayramda ilçenin ciddi anlamda dolu olacağını savunan Belediye Başkanı Mesut Ergin, “Zaten şu anda da otelcilerimiz ve turizm işletmecilerimizle yaptığımız görüşmelerde bayrama doğru rezervasyon sayısının git gide arttığını görüyoruz. Cunda Adası’nda ise bu oran daha şimdiden yüzde 80 seviyesini aşmış durumda. Ayvalık’ın diğer cazibe merkezleri olan Sarımsaklı ve Altınova gibi bölgelerimizde de bu oran yüzde 60 seviyelerinde. Bayrama kadar bu oranların yüzde 100’lük doluluk oranlarına ulaşacağını düşünüyor, turizm sezonunun da iyi geçeceğini tahmin ediyoruz” diye konuştu.

TURİZMCİLER SEZONDAN UMUTLU

Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı Cunda Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile okulun bünyesinde turizm hizmeti veren Cunda Uygulama Oteli Müdürü Abdülaziz Yük de yaptığı açıklamada, “Kurban Bayramı ile birlikte otelimizdeki rezervasyon yoğunluğu çok üst düzeyde. 9 günlük Kurban Bayramı için şu anda doluluk oranımız yüzde 95’e ulaştı. Bayramla birlikte bu oran yüzde 100’lük doluluk oranına ulaşacağımızı söyleyebiliriz” dedi.

Bu yıl Kurban Bayramı’nın hemen akabinde başlayacak olan yaz sezonunun beklentilerinin üzerinde geçtiğini vurgulayan Yük, “Zaten gelen rezervasyon talepleri de bu yönde. Şu anda Haziran ayı itibariyle otelimizdeki doluluk oranı yüzde 90’lık oranını yakalamış durumdadır. Temmuz ve Ağustos ayı içerisinde de Bu bakımdan da sezonun çok iyi geçeceğini ümit ediyoruz” diye konuştu.

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER