Ayvalık’ta başıboş hayvanlar tehlike saçıyor

Zavallı at bağıra bağıra telef oldu

Ayvalık’ta başıboş hayvanlar tehlike saçıyor

 Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde; gece saatlerinde sahibi tarafından bir atın, ismi öğrenilemeyen bayan sürücünün kullandığı otomobille çarpışması sonrasında telef olması gözleri sahipleri tarafından başıboş bırakılan büyük ve küçükbaş hayvanlara çevirdi.

Ayvalık’ta kırsal mahallelerin yanı sıra Küçükköy ve Altınova mahallelerinde akşam saatlerinde ahırlarından salınan at ve sığırların yanı sıra kırsal mahallelerde zeytinlik aralarında başıboş bırakılan koyun ve keçiler tepki çekerken, dün gece simi öğrenilemeyen bir bayan sürücünün kullandığı otomobil ile çarpışan bir atın bağıra bağıra can vermesi hayvan severler tarafından da üzüntüyle karşılandı.

Sarımsaklı’da Türk Hava Kurumu bünyesindeki havaalanı karşısındaki eski sağlık ocağı civarında gerçekleşen kazada, atın çarpıştığı özel otomobilde ciddi maddi hasar oluşurken, zavallı hayvan ise korkunç bir şekilde telef oldu.

Bayan sürücünün atın bir anda karşısına çıkması sonucunda kazanın meydana geldiğini söylediği öğrenildi.

Ayvalık Belediyesi tarafından sabah saatlerinde bir kepçe ile traktör römorkuna konularak gömülen atın sahibinin kim olduğu ise öğrenilemedi.

Kazaya şahit olan vatandaşlar ise başıboş hayvanların sık sık bu tür kazalara neden olduğunu ve çoğu zamanda telef olduklarını kaydederek, özellikle de kırsal mahallelerde sahiplerince serbest bırakılan küçükbaş hayvanların zeytinlik alanlarda zeytin fidelerine yiyerek tarlalara zarar vermesinden yakınmaları ise dikkat çekti.

(Suat Salgın)

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER