Ayvalık’ta denizden enkaz çıkarma çalışmalarında son etap

Ayvalık’ta denizden enkaz çıkarma çalışmalarında son etap

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, 10 gün önce meydana gelen şiddetli fırtına ve olumsuz hava koşulları nedeniyle zarar gören gezi ve balıkçı teknelerinin yanı sıra çatıları uçan evlerde enkaz kaldırma çalışmaları tamamlanmak üzere…

Ayvalık’ta olumsuz hava koşullarından en çok zarar gören ilçe merkezindeki Cumhuriyet Meydanı’nda parçalanarak batan gezi teknelerinin enkazları Ayvalık Belediyesi, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Sahil Güvenlik ve AFAD ekipleri tarafından denizden çıkarılmasında son etap çalışmalar sürüyor.

Afetin yaşanmasının ardından devletin tüm kurumlarıyla siyasilerin teyakkuz haline gelerek hasarın oluşturduğu olumsuzlukların ortadan kaldırılması için bütünleştiği Ayvalık’ta yaralar sarılmaya çalışılıyor.

Ayvalık Kaymakamı Gökhan Görgülüarslan’ın öncülüğünde yönetilen çalışmalarda Ayvalık Belediyesi, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, AFAD, Sahil Güvenlik ve özel firmaların bünyesindeki dev iş makineleri yoğun çaba harcıyor.

Ayvalık’ta denizden çıkarılan ahşap gezi teknelerinin atıkları hurdaya gönderilirken,  aynı afette zarar gören metal tekneler ise onarılmak üzere Ayvalık Belediyesi’ne ait Yat Çekek Yeri’nde götürülüyor.

Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin yaptığı açıklamalarda afetin bilançosunun 50 milyon lirayı bulduğunu kaydederken, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık ise Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, şunları kaydetti:

"21 Mayıs 2021 tarihinde, Balıkesir Ayvalık'ta meydana gelen fırtınada zarar gören vatandaşlarımızın ihtiyaçları için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımıza 436 bin lira kaynak aktardık. Acil ihtiyaçların karşılanması için çalışmalarımızı hassasiyetle yürütüyoruz."

 

(Suat Salgın)

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER

banner160