Ayvalık’ta doğalgaz sevinci

AK Parti Ayvalık İlçe Başkanı Gür doğalgaz çalışmalarını yerinde inceledi

Ayvalık’ta doğalgaz sevinci

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinin doğalgaz kavuşturulması için ilk kazma vuruldu.

Ayvalık’ın Aliçetinkaya Mahallesi’ndeki adliye binası önünde başlayan çalışmaları, AK Parti Ayvalık İlçe Başkanı Ali Gür yerinde inceledi.

Başkan Gür’ü; iki yıl önce Ayvalık’a doğalgaz gelmesi için Enerji Bakanı Fatih Dönmez ile bölgede yaptıkları mini gezi sırasında sık sık dile getirmesiyle bilinen AK Parti eski İlçe Başkanı Hakan Kayaalp’in yanı sıra halen AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı Elmas Özmen ile AK Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Gökben Karakaş da yalnız bırakmadı.

İlk kepçenin vurulmasıyla başlayan çalışmalar ilçe halkı tarafından da heyecanla karşılanırken, göreve geldiği ilk günden bu yana başta AK Parti Balıkesir Milletvekili Mustafa Canbey’in yanı sıra AK Partili milletvekilleriyle Ankara-Ayvalık arasında adeta mekik dokuyan Ali Gür’ün mutluluğu ise adeta gözlerinden okunuyordu.

“ISRARLI GİRİŞİM VE ÇABALARIMIZ SONUÇ VERDİ”

Muhabirimize açıklamalarda bulunan AK Parti Ayvalık İlçe Başkanı Ali Gür, doğalgaz için ilk kazmanın vurulmasının önemli bir gün olduğunu vurgulayarak, “Doğalgaz; uzun yıllardan bu yana Ayvalık için çok ciddi bir eksiklikti. Sağolsunlar, partimizin milletvekillerinin de destekleriyle son 2-3 yıldır yapılan ciddi girişimlerimiz ve çalışmalar sonucunda bugün doğalgazın ilk kazı çalışmaları Ayvalık’ta başladı. Bu süreç devam edecek” dedi.

Doğalgaz çalışmalarının önümüzdeki kış aylarında Aliçetinkaya Mahallesi ve Sanayi Sitesi bölgelerinde tamamlanmasının hedeflendiğini kaydeden Başkan Gür, “Zaten proje çerçevesinde 3 yıl içerisinde tüm Ayvalık’a doğalgazın verilmesini amaçlıyoruz. Ayvalık’ımıza hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

“AYVALIK’TAKİ BU EKSİKLİĞİ BİZ TAMAMLADIK”

Türkiye’nin en batısındaki Ayvalık’ın, ülkenin en modern kentlerinden biri olarak göründüğüne işaret eden Ali Gür, “Ama bakıldığında, birçok kırsal bölgelerde doğalgaz varken, bu durum Ayvalık’ta koskocaman bir eksiklikti. Bunu da biz tamamlamış olduk” diye konuştu.

(Suat Salgın)

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER