Ayvalık’ta “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem” masaya yatırıldı

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, Millet İttifakı’nın hazırladığı “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem” düzenlenen bir panel ile enine boyuna tartışıldı.

Ayvalık’ta “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem” masaya yatırıldı

Ayvalık Belediyesi Büyük Park Amfitiyatro sahnesinde “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem” paneli, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek ile İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Bahadır Erdem’in katılımıyla-  Gazeteci-Yazar Özlem Gürses'in moderatörlüğünde gerçekleştirildi.

Balıkesir’in çeşitli ilçelerinden CHP ve İYİ Parti’nin il ve ilçe siyasi temsilcilerinin yanı sıra, partililerle, yüzlerce vatandaşın katıldığı panele ilgi yoğun oldu.

Panelde konuşmacılarla birlikte; CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’na siyasi yasak gelmesi hukuksuzluk olarak nitelendirildi ve bu yönde sloganlar atıldı.

Güçlendirilmiş Parlamenter Sistemi isteyen katılımcıların sloganlarıyla destek verdiği panelde, ülkenin laik demokrasiye ihtiyacı olduğu savunuldu.

Cumhuriyet’in kuruluşunun yüzüncü yılı olan 2023’de Güçlendirilmiş Parlamenter Sistemin kısa sürede yaşama geçirilmiş olacağının savunulduğu panelde, Ayvalık CHP ve İYİ Parti teşkilatları, Millet İttifakı’nın eskisinden de güçlü olduğu mesajları verildi.

Panelin açılış konuşmasını yapan Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, böylesi önemli bir konunun Ayvalık’ta masaya yatırılarak, katılımcılara anlatılmasının memnuniyet verici olduğunu vurguladı.

Belediye Başkanı Mesut Ergin’in yanı sıra; CHP Balıkesir İl Başkanı Serkan Sarı, İYİ Parti Balıkesir İl Başkanı Özlem Ural, her iki partinin il yöneticileri ile CHP Ayvalık İlçe Başkanı Hüseyin Şalmanlı ve İYİ Parti Ayvalık İlçe Başkanı Gülten Sütçüoğlu da paneli protokol sıralarında ilgiyle izledi.

Panel sonrasında Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, konuşmacılara birer buket çiçekle teşekkür etti.

Güncelleme Tarihi: 13 Mayıs 2022, 21:03

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER

banner160