Ayvalık’ta İyi Parti’den Altınova Pazaryeri Açıklaması

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, Ayvalık Belediyesi tarafından geçtiğimiz hafta gerçekleşen Altınova Mahallesi’ndeki Pazar yeri ihalesi ile ilgili İYİ Parti Ayvalık İlçe Başkanlığı tarafından yazılı bir basın açıklaması yapıldı.

Ayvalık’ta İyi Parti’den Altınova Pazaryeri Açıklaması

İYİ Parti Ayvalık İlçe Başkanı Gülten Sütçü oğlu tarafından yapılan açıklamada, “Uzun yıllardır ilçemiz gündemini meşgul eden Altınova Mahallesi 472 ada 30 parsel üzerine kat karşılığı konut inşa edilmesi ve 425 ada 3 parsel üzerine Pazar yeri yapım işi ihalesi geçtiğimiz günlerde Ayvalık Belediyesi Encümeni tarafından gerçekleştirildi. Ayvalık’ımıza hayırlı olmasını temenni ederiz” ifadelerini kullandı.

Altınova Pazaryeri yapım ihalesi sürecinin birçok tartışmayı ve bilgi kirliliğini de beraberinde getirdiğini savunan Başkan Sütçü oğlu yaptığı açıklamada, “Bilinmesini isteriz ki, İYİ Parti Ayvalık İlçe Başkanlığı olarak süreç titizlikle incelenmekte ve takip edilmektedir. Kamuoyunda yer alan vahim iddialar, ihale öncesinde ilçe başkanlığımızca oluşturulan heyet tarafından bizzat muhataplarına iletilmiş, konu ile ilgili detaylı bilgi alınmıştır. Kamu zararı oluşmaması, yeşil alan niteliğinin korunması, Altınova’ya bir meydan kazandırılması şeklinde özetlenebilecek hassasiyetlerimiz dile getirilmiştir. Ayvalık Belediye Meclisi’nin 11.10.2023 tarihli ve canlı yayınlanan oturumunda konu ilgililerce detaylı şekilde işlenmiş, tarafımıza verilen cevap ve taahhütler herkesin önünde tekrarlanmıştır” dedi.

“Hakikatler Ve Somut Veriler Üzerinden Yapılacaktır”

Açıklamada, “İYİ Parti Ayvalık İlçe Başkanlığı belirttiği hassasiyetleri her aşamada gözetecek ve konunun takipçisi olmaya devam edecektir. Süreç, partimiz kurumsal kimliğine uygun şekilde yürütülecektir. Bu kapsamda herhangi bir siyasi manevranın objesi ve partimizi ilgilendirmeyen rekabetlerin tarafı olmayacağız. Gayemiz Altınova ve Ayvalık için en iyi ve en güzele ulaşmaktır. Altınova pazar yeri konusu sağduyulu ve kararlı takip edilmesi gereken bir konudur. Söylenti ve dedikodu üzerinden yapılacak siyaset Ayvalık’a zarar verecek, etkin bir denetimin, kamu yararının ve yapılacak hizmetin önüne geçecektir. Bununla birlikte konunun kamuoyu gündeminde tutulması, tartışılması faydalıdır. İdarenin şeffaflığı ilkesi gereği; Ayvalık Belediyesi’nin gerekli açıklama ve bilgilendirmeyi sürekli olarak yapması, ihale sonucu ve yapım sürecini bütün şeffaflığıyla paylaşması gerekmektedir. İYİ Parti Ayvalık İlçe Başkanlığı bahsi geçen hassasiyetlerin çiğnenmesi, kamu zararına sebebiyet verecek girişimlerin oluşması, kamuoyunun taleplerinin ve Ayvalık’ın menfaatlerinin göz ardı edilmesi halinde yasal yollara başvurmak dâhil bütün imkân ve gücüyle mücadele edecektir. Bu mücadele parti kurumsal kimliğine yakışır bir üslup ve yöntemle, hakikatler ve somut veriler üzerinden yapılacaktır” ifadeleri yer aldı.

“Ayvalık İyi Belediyecilikle Tanıştırılacaktır”

Gülten Sütçü oğlu açıklamasını, “Türk siyasetinde üçüncü bir yol açan, milletimize umut olmayı hedefleyen İYİ Parti, Ayvalık siyasetinde de aynı düsturla hareket etmektedir. Yenilenecek kadrosu, ehliyet ve liyakat sahibi ekibiyle Ayvalık’ı hak ettiği ‘İYİ Belediyecilikle’ tanıştıracaktır” ifadeleriyle tamamladı.

(Suat Salgın)

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER