Ayvalık’ta İYİ Parti’den gazilere nazik ziyaret

Ayvalık’ta İYİ Parti’den gazilere nazik ziyaret

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, İYİ Parti İlçe Başkanlığı tarafından gazilere nazik bir ziyaret yapıldı.

 İYİ Parti Ayvalık İlçe Başkanı Gülten Sütçüoğlu’nun öncülüğünde gerçekleşen ziyarette, İYİ Partili ilçe yöneticileri de hazır bulundu.

Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı Ayvalık Şube Başkanı Mehmet Kıranoğlu ve vakfın ilçe yöneticisi gazilerin konukseverliğinde gerçekleşen ziyaret sohbet ortamında geçti.

Vakıf Şube Başkanı Mehmet Kıranoğlu’nun ilçede yaşayan gazilerin sorunlarını ve beklentilerini anlattığı ziyarette konuşan İYİ Parti Ayvalık İlçe Başkanı Gülten Sütçüoğlu gaziler arasında ayrım yaptığını vurgulayarak AK Parti iktidarını eleştirdi.

Gazilerin en çok üzüldükleri şeref aylığının düşük kalması olduğunu savunan İYİ Parti Ayvalık İlçe Başkanı Sütçüoğlu, “Her şeyimizi borçlu olduğumuz gazilerimizin arasında pek çok da hiçbir sosyal güvenliği olmayanlar var. Bu gün asgari ücretle bile geçinemeyen milyonların yaşadığı ülkemizde, bir gazinin asgari ücret bile olmayan şeref aylığı ile geçinebilmesi ne kadar mümkün olabilir?” diye sordu.

15 Temmuz Gazileri ile muharip gazi ve Kıbrıs gazilerinin aldıkları şeref aylıkları arasında çok ciddi fark 2 bin liraya yakın farkın olduğunu ve bu durumun cephede savaşıp, bu millet için canını siper eden muharip gazilere yapılan çok büyük bir haksızlık olduğunu kaydeden Gülten Sütçüoğlu, “15 Temmuz gecesi sadece parmağından yaralananların bile gazi statüsüne alınması yetmezmiş gibi, bir de şeref aylıklarında haksızlık yapılıyor. İYİ Parti Ayvalık İlçe Başkanlığı olarak bu haksızlığın giderilmesi için iktidar üyelerini göreve davet ediyoruz. Gazilerimiz biz Türk Milleti’nin onuru ve en önemli değerlerinden biri olduğu gerçeği asla unutulmamalıdır. Gaziler arasındaki bu anlamsız ve haksız maaş farkı ivedilikle dengelenmelidir” diye konuştu.

Ziyaret; Vakıf Şube Başkanı Mehmet Kıranoğlu’nun günün anısına İYİ Parti Ayvalık İlçe Başkanı Gülten Sütçüoğlu’na verdiği bir plaket ve gazilerle birlikte çektirilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi.

(Suat Salgın)

Güncelleme Tarihi: 21 Eylül 2022, 16:56

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER

banner160