Ayvalık’ta “Kayalık Ada” Cumhurbaşkanlığınca kesin korunacak hassas alan ilan edildi

Ayvalık’ta “Kayalık Ada” Cumhurbaşkanlığınca kesin korunacak hassas alan ilan edildi

Balıkesir’in Ayvalık ilçesindeki "Kayalık Ada Mevkii Doğal Sit Alanı"nın kesin korunacak hassas alan ilan edildi. Karar, Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girdi.
30 Aralık 2021 Tarihli ve 31705 Sayılı Resmî Gazete’de, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan karara göre, Balıkesir’in Ayvalık ilçesi sınırları içerisinde bulunan " Kayalık Ada Mevkii Doğal Sit Alanı" da koruma statüsünün yeniden değerlendirilmesi sonucunda kesin korunacak hassas alan olarak tescil ve ilan edildi. Kararda, kesin korunacak hassas alanın krokisi ile coğrafi sınır ve koordinatlarına ilişkin bilgiler de yer aldı.
Alınan kararla ilgili açıklamalarda bulunan Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, Türkiye’nin en büyük yüzölçümlü doğal sit alanlarından biri olan Ayvalık Adaları Tabiat Parkı içindeki 22 adadan biri olan Kayalık Ada ve çevresinin doğal sit alanının koruma statüsünün yeniden değerlendirilmesi sonucunda ‘Kesin Korunacak Hassas Alan olarak ilan edilip, bu kararın tescillenmesini ilçe halkı olarak memnuniyetle karşıladıklarını söyledi.
Alınan kararla Ayvalık Tabiat Parkı’nın en büyük yüzölçümlü adalarından biri olan Kayalık Ada mevkiinin, Kesin Korunacak Hassas Alan olarak tescil edilip, bu kararın resmiyet kazandırılarak kamuoyuna ilan edilmesinin kendileri için çok önemli olduğunu vurgulayan Başkan Ergin, “Daha önce de Badavut yarımadasının yanı sıra Küçük ve Büyük Maden adaları, Yerlice Adası, Kız Adası, Taşlı Ada, Pınar Adası ve Kara Ada da aynı statüye alınmıştı. Bizler Ayvalık halkı olarak aynı hassasiyetin, Türkiye’nin en büyük yüzölçümlü doğal sit alanı olan tüm Ayvalık Adaları Tabiat Parkı’nda gösterilmesinden yanayız. Biz Ayvalık’ı koruyarak büyütmeyi hedefleyen bir belediye yönetimiyiz. Bu düşünceyle de Ayvalık’ın ülkemizin en önemli değerlerinden biri olan Ayvalık Adaları Tabiat Parkı’nın korunmasını ve hiçbir şekilde kullanıma açılmasını istemiyoruz. Amacımız; Ayvalık Adaları Tabiat Parkı’nın bugüne kadar nasıl geldiyse, gelecek nesillere aynı hassasiyetle taşınmasıdır” diye konuştu.

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER

banner160