Ayvalık’ta Kurban Bayramı’nda rekor kesim

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, TEMA Vakfı Ayvalık Temsilciliği ile Ayvalık Zeytin Çekirdekleri Grubu ‘Doğanın Kahramanları Çekirdekten Yetişir’ projesiyle Ayvalıklı çocuklar için ortak etkinlikler dizisi başlattılar.

Ayvalık’ta Kurban Bayramı’nda rekor kesim

Baysal, kendisine ait çiftliğinde 400  büyükbaş ve 800’e yakın küçükbaş kurbanlığı hijyenik koşullar, İslami kurallar çerçevesinde 250 kişilik ekibiyle çiftliğinde kurduğu sistemle  kesip, parçalayıp, ambalajladı.

Kurban ve hisse sahiplerine kesim işlemi sırasında kahvaltı, çay, kömürde kahve ve meyve ikramıyla tam Anadolu konukseverliği örneği gösteren Başkan Baysal, kurban sahiplerinin çocuklarını da unutmayarak, çiftlikte meyve ağaçlarının gölgesinde kurduğu oyun ekipmanlarıyla unutamayacakları bir gün geçirmelerini de sağladı.

Konuyla ilgili gazetecilerin sorularını yanıtlayan Hasan Baysal, “Bayram gerçek bir bayram coşkusuyla geçti. Kurban Bayramı’nda 250 kişilik ekibimizle hummalı bir çalışma performansı gösterdik. Böylesi bir hizmet vermekten de gurur duyuyoruz. Her yıl daha da artan bir müşteri kapasitemiz var. Bu yüzden de biz de teknolojiye ayak uydurarak çiftliğimizi geliştiriyoruz. Şu anda Ayvalık küçük bir yer olmasına rağmen çiftliğimizde Türkiye’nin en büyük kurban kesimi yapıldı.  Sadece bayramın ilk gününde 400 büyükbaş, 800’e yakın küçükbaş hayvan kesimi yapılmıştır. Bu kesimler bayram boyunca da sürmüştür” dedi.

Müşterilerinin kendilerini tercih etme sebebini; güven, temizlik, hijyen, yetiştirdikleri hayvanların organik ve doğal beslenmeleri sonucunda etlerinin lezzetli olmasına bağlayan Baysal, “ Biz, kalitemizle her zaman rekabet halindeyiz ve bunu sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

Bu yıl kurbanlık fiyatlarını,  vatandaşların ekonomik anlamda yaşadıkları sorunlar nedeniyle ellerinden geldiğince makul seviyelere indirmeye çalıştıklarının altını çizen Baysal, “Bu yüzden de kâr oranımızı düşürmeye çalışarak, halkımıza yardımcı olmaya çalıştık ve biz bu uygulamayı her zaman yapıyorduk, Bundan sonra da devam ettireceğiz. Bize gösterilen bu yoğun ilgiden dolayı herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Kurban Bayramı’nda kurbanlığını satın aldığı Barbunun Çiftliği’nde kestirenlerden biri olan Ayvalık’ın eki İlçe Tarım Müdürü Yusuf Aygün ise, “Burada iyi bir organizasyon var. Vatandaş memnun. Sistem iyi yürüyor. Şu ana kadar şikayet eden vatandaş görmedim. Bence bu çok iyi bir başarı. Bu sistemi böylesi başarılı bir şekilde yürüten Hasan Bey kardeşimize teşekkür ediyorum. Çok güzel bir hizmeti vatandaşlara sunuyor. Burada bulunan herkese çay, kahve, kahvaltı gibi ikramlarda da bulunuyor. Vatandaşların istedikleri saatte kurbanları kesilip, hızla parçalanıp, ambalajlanarak kendilerine teslim ediliyor. Bence çok iyi bir hizmet” diye konuştu.

(Suat Salgın)

Güncelleme Tarihi: 15 Temmuz 2022, 12:15

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER