Ayvalık’ta şefkatli ellere anlamlı destek

Ayvalık’ta şefkatli ellere anlamlı destek

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinin marka değerlerinden biri olarak nitelendirilen iki mavi bayraklı Engürü Sitesi sakinleri tarafından ilçede ihtiyaç sahiplerinin imdadına Hızır gibi yetişmesiyle tanınan Şefkat Evleri Derneği adına yemekli bir gece düzenledi.

Engürü Sitesi Başkanı Nuri Özden, Site Onursal Başkanı Gürsel Uslu, Sahilkent Spor Kulübü Başkan Vekili Mustafa Gökmenoğlu ve Prof. Dr. Pınar Uslu’nun öncülüğünde düzenlenen gecede, Türk Sanat Müziği’nin dev sanatçısı Ela Altın da gönüllü olarak sahneye çıktı.

Gecede, Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin’in yanı sıra Ayvalık Belediyesi Hukuk Danışmanı Avukat Günay Benli,  Mavi Bayrak Kuzey Ege Bölge Koordinatörü Doğan Karataş, ilçenin tanınmış işadamları Ali Nazlı, Eşref Jale, Avukat Handan Baykam ve ailesi ile site sakinleri ve seçkin davetliler hazır bulundu.

Ayvalık’ın tanınmış gazetecilerinden Suat Salgın’ın, MEB’e bağlı Cunda Mesleki Teknik Anadolu Lisesi memurlarından Zehra Taşbilek’e evlenme teklifi de yaptığı gecede konuşan Engürü Sitesi Onursal Başkanı Gürsel Uslu, sadece iki gün içerisinde organizasyona yoğun katılımın olmasından duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Yaklaşık 5 yıl önce Engürü Sitesi’ndeki amfi tiyatroda yine Şefkat Evleri Derneği için bir gece düzenlediklerini hatırlatan Onursal Başkan Uslu, “Bu kadar kısa sürede de olsa yine de Şefkat Evleri’ne 15 bin lira gelir sağlayabildik. Gelecek sene inşallah çok daha geniş kapsamlı ve güzel bir organizasyon yapmayı planlıyoruz. Ben organizasyona destek veren herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Şefkat Evleri Derneği Başkanı Fatma Cavlı da, Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin’in de aralarında bulunduğu kurucular sayesinde oluşturulan derneğin bugüne kadar binlerce ihtiyaç sahibine ulaştığını ve ulaşmaya da devam ettiğini kaydetti. Onursal Başkan Uslu’ya destekleri için teşekkür eden Başkan Cavlı, derneklerin tek gelirlerinin bağışlar olduğunu ve bu yüzden de tüm bu yaptıkları hizmetlerin hayırseverler ve bağışçılar gelen hibelerle gerçekleştiğini söyledi.

 

“PANDEMİ SÜRECİNDE, İHTİYAÇ SAHİBİ OLMAYAN İNSANLAR BİLE İHTİYAÇ SAHİBİ DURUMA DÜŞTÜ”

Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin ise yaptığı konuşmada böylesi anlamlı geceyi düzenleyen Onursal Başkan Gürsel Uslu’ya teşekkür ederek, “Son bir buçuk yıldan bu yana pandemi süreci yaşıyoruz. Bu pandemi sürecinde haliyle ekonomik sıkıntılar ülkemiz genelindeki il ve ilçelerde yaşandı. Biz bu dönemde belediyecilik yapmak durumunda kaldık ve gerçekten de bu süreçte şunu gördük; Ayvalık her ne kadar Türkiye’nin en batısında olmasına rağmen bu süreçte ekonomik sıkıntıları iliklerine kadar yaşadı. Tabi bu durumda doğal olarak bizim belediyeciliğimiz sosyal bir belediye haline dönüştü.  Bu kapsamda belediyemiz bünyesindeki aşevini daha etkin bir hale getirdik. Bununla birlikte ihtiyaç sahibi ailelere tek tek ulaşmaya çalıştık. Tabi tüm bunları sadece belediye olarak değil, Fatma Cavlı’nın başkanlığındaki Şefkat Evleri Derneği de Ayvalık’ta ulaşılması gereken pek çok noktaya ulaştı. Ben hep şunu söylüyorum. Pandemi sürecinde, ihtiyaç sahibi olmayan insanlar bile ihtiyaç sahibi duruma düştü.  Aylarca kapalı işletmelerde çalışan insanlar aylarca maaş alamadı ve ekonomik anlamda çok zor durumlarda kaldılar.  Bizler tüm bunları yaparken de siz hayırseverlerden çok destek aldık. Bu yüzden bu tip krizlerde Şefkat Evleri gibi derneklerin, sizler gibi hayırseverlerin var olması çok önemli olduğunu gördük.” diye konuştu.

 

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER