Ayvalık’ta TİP’ten BBP Genel Başkanı Destici’ye Sert Tepki

Ayvalık’ta TİP’ten BBP Genel Başkanı Destici’ye Sert Tepki

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde; Türkiye İşçi Partisi (TİP) İlçe Başkanlığı, BBP lideri Mustafa Destici’nin TİP Genel Başkanı Erkan Baş için sarf ettiği “Tito artığı” ifadelerine sert tepki gösterdi. Ayvalık’ ta Boşnak kökenli vatandaşların yoğunlukta yaşadığı Küçükköy Mahallesi meydanında toplanan partililer yaptıkları basın açıklamasıyla Destici’yi kınadı.

TİP Ayvalık İlçe Başkanı Cem Cantaş ile ilçe yöneticilerinin yanı sıra, TİP Balıkesir Milletvekili Adayı ünlü oyuncu Serhat Özcan’ın yanı sıra TİP Balıkesir Milletvekili adayı Müge Okur’un da katıldığı basın açıklamasını partililerden Leyla Erdoğan okudu.

Erdoğan yaptığı açıklamada, “Büyük Birlik Partisi genel başkanı Mustafa Destici’nin önceki gün katıldığı bir televizyon programında Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş’ı hedef alan konuşmasını maalesef dinledik. ‘Maalesef’ diyoruz, çünkü günümüz Türkiye’sinde böylesi ırkçı ve ayrımcı düşüncelerin kamuoyu önünde hala dillendiriliyor olmasını bu ülkenin yurttaşları olarak utançla karşılıyoruz. Ülkemize sunabilecek hiçbir şeyleri olmayan bu kişiler kendilerince kaybettikleri itibarlarını bu çirkin ifadelerle yeniden sağlayabileceklerini düşünmektedirler” dedi.

Leyla Erdoğan yaptığı açıklamada, “BBP başkanının kökeni nedeniyle ajan olarak ima ettiği Erkan Baş, gurbette doğan milyonlarca işçi çocuğundan birisidir. Hayatını işçilerin, emekçilerin mücadelesine adamış bir siyasetçidir. Mustafa Destici ve içinden geldiği geleneğin ise bahsettiği ajan unsurlarla ne derece içli dışlı olduğu birçok kez belgelenmiştir. Kendisine tavsiyemiz dönüp kendi tarihlerine bakmasıdır.

BBP başkanına çağrımız şudur; Aynı zamanda Cumhur İttifakı ortağı da olan BBP başkanı hem özel olarak hedef gösterdiği Boşnak kökenli yurttaşlarımızdan hem de çeşitli nedenlerle göçmek zorunda kalmıştım yurttaşlarımızdan ve gurbetteki emekçilerden özür dileyerek istifa etmelidir. Türkiye halklarına karşı yapabilecekleri tek olumlu iş bu olacaktır.

Bizler, halkların kardeşliğini hedef olan bu tür söylemlerin dün olduğu gibi bugün de karşısındayız. Geleceğin Türkiye’sinde bu ve benzeri unsurların yer almaması ve tarihin çöplüğüne gönderilmesi için demokrasi ve eşitlik mücadelemizi büyütmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

(Suat Salgın)

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER