Ayvalık’ta turizm işletmecilerinin yüzünü haziran ayı rezervasyonları güldürüyor

Ayvalık’ta turizm işletmecilerinin yüzünü haziran ayı rezervasyonları güldürüyor

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde,  yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınıyla mücadelede kademeli normalleşmeye geçilmesiyle haziran ayından itibaren hareketlilik bekleniyor.

Türkiye'nin önemli turizm destinasyonlarından Ayvalık’ta,  yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınıyla mücadelede kademeli normalleşmeye geçilmesiyle haziran ayından itibaren hareketlilik bekleniyor.

Bol oksijenli temiz havasıyla bilinen Kazdağları'nın eteklerinin sahille buluştuğu bölgedeki körfez ilçeleriyle Ayvalık’ın da içinde bulunduğu Kuzey Ege;  25 bini aşkın yatak kapasitesi ve yılda yaklaşık 3 milyon gecelemeyle iç turizmde ilk sıralarda geliyor.

Özellikle çevre büyükşehirlerde yaşayanların ikinci konutlarının bulunduğu bölgedeki otel, motel, pansiyon ve günlük kiralanan evler ile çadır ve karavan kamplarda, Covid-19 tedbirleri kapsamında belirlenecek kapasitelere göre hizmet verilecek yeni dönem için rezervasyonlar alınıyor.

Ayvalık’ın dünyaca ünlü Sarımsaklı Plajları’nın bulunduğu Küçükköy Mahallesi’nde;  turizm işletmelerinde bugünlerde yerli turistlerin yanı sıra yurt dışından rezervasyonlar da hareketlendi. Tesislere özellikle Sırbistan ve Bulgaristan'dan tatilciler ilgi gösteriyor.

 

"HAZİRAN İÇİN YERLİ TURİST REZERVASYONU YÜZDE 60 ARTMIŞ DURUMDA"

Ayvalık'ın Sarımsaklı bölgesinde hizmet veren turistik tesislerden Büyük Berk Otel’in Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü olan Bekir Berk, bu yıl haziran ayının geçen yıllara nazaran çok daha iyi geçeceğini vurguladı.

Yurt içinin yanı sıra yurt dışından da rezervasyon aldıklarını bildiren Berk, "Sırbistanlı turistler için PCR testleri kalktığı için rezervasyonlarda özellikle Sırbistan'dan çok önemli bir artış var. Bunun yanı sıra Edirne'den Türkiye'ye girmek isteyen Bulgaristanlı turistler için de PCR testi fiyatları indirildi. Bundan dolayı Bulgaristan'dan gelen rezervasyonlar arttı." dedi.

Berk, iç turizmde ise hareketliliğin genellikle temmuz ve ağustos aylarında yaşandığını dile getirdi.

Son yıllarda yerli turistlerin haziranda tatil yapma tercihinin arttığını vurgulayan Berk, "Bu yıl bizde haziran için yerli turist rezervasyonu yüzde 60 artmış durumda." ifadesini kullandı.

Bekir Berk, bu sene temmuz ve ağustosta son yılların en yoğun turizm sezonunu yaşayacaklarını tahmin ettiklerini sözlerine ekledi.

 

(Suat Salgın)

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER