Ayvalık’ta Umut Bebek için balonlar gökyüzüne bırakıldı

Ayvalık’ta Umut Bebek için balonlar gökyüzüne bırakıldı

Ayvalık’ta Umut Bebek için balonlar gökyüzüne bırakıldı

 

 Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde yaşayan SMA Tip 1 teşhisi konulan 20 aylık Umut Bebek için Balıkesir Valiliği’nin gözetiminde başlatılan yardım kampanyası tamamlandı.

15 ay süren kampanya dâhilinde 2 milyon dolar para toplandığı öğrenildi.

Hastalığa dikkat çekmek için sosyal kampanya başlatan Umut bebeğin ailesi ve kampanyanın gönüllüleri; Nebahat Hızlı Balta, İbrahim Hızlı, Pınar Kırca, Songül Dursun, Ayşenur Yıldız, Günay Andiç, Aysel Çoban ve kampanyaya destek verenler Cumhuriyet Meydanı'nda gökyüzüne balon bıraktı. Etkinlikte çiftlerin çocuk yapmadan önce mutlaka gen taramasından geçmeleri gerektiğine dikkat çekildi.

Umut bebeğin annesi Gül Dursun, bir evladın annesinin gözünün önünde eridiğini görmenin çok acı olduğunu, hiç bir annenin evlatsız kalmasını istemediğini söyledi. Kampanyada sona gelinip, toplanılan parayla biricik evladının tedavisinin başlayacağı için son derece mutlu olduğunu vurgulayan Gül Dursun, kendilerine maddi ve manevi destek veren herkese teşekkür etti.

 

Kendisi de kalp rahatsızlığıyla mücadele eden ve aşçılık yaparak ailesini geçindirmeye çalışan baba Abdülhadi Dursun, çok zorlu bir sürecin ardından kampanyanın mutlu bir şekilde sona ermesinden duyduğu büyük mutluluğu dile getirerek, “İnşallah SMA hastalığıyla mücadele eden tüm bebekler de sağlığına kavuşur. Kampanyaya destek veren Belediye Başkanımız Mesut Ergin’in yanı sıra karınca kararınca gönüllerinden kopanı valilik hesaplarına yatıran herkese ve sesimiz olan tüm medya kuruluşlarına sonsuz şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Kutlama etkinliğinde 300 civarında balonun gökyüzüne bırakılması ise renkli görüntüleri beraberinde getirdi.

(Suat Salgın)

Fotoğraflara sayfalarımızı beğenerek aşağıdaki sosyal medya hesaplarımızdan ulaşabilirsiniz.

https://www.facebook.com/korfezdehaber

https://www.facebook.com/groups/korfezdehaber

https://twitter.com/korfezdehaber

https://www.instagram.com/korfezdehaber/

https://www.youtube.com/@KorfezdeHaberTR

Güncelleme Tarihi: 07 Nisan 2024, 19:32

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER