Balıkesir’de jandarmadan Cayrokopter ve İHA destekli göçmen operasyonu

Balıkesir’de jandarmadan Cayrokopter ve İHA destekli göçmen operasyonu

Balıkesir’de jandarma ekipleri yasa dışı yollarla Yunanistan’ın Midilli Adası’na gitmek isteyen düzensiz göçmenlere Carokopter ve İHA’larla gerçekleştirdiği operasyonlarda 123  göçmen ve 2 organizatörü kıskıvrak yakaladı.

Alınan bilgiye göre;  Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı, göçmen kaçakçılığı ile mücadele çerçevesinde Balıkesir’in; Ayvalık, Burhaniye, Gömeç, Edremit ve Havran ilçelerinde bir Cayrokopter ve bir İnsansız Hava Aracı (İHA)  desteğiyle başarılı operasyonlara imza attı.

32 Asayiş timi, 6 JASAT timi ve 3 göçmen ekibi olmak üzere toplam 163 personel ile havadan ve yerden yapılan operasyonlarda; göçmenlerin yasadışı yollarla ülkeden çıkış yapabilecekleri  koy ve kıyı şeritleri mercek altına alındı.

Cayrokopter ve İHA ile havadan yapılan keşiflerde; Ayvalık’ın Küçükköy Mahallesi sınırları içerisindeki  Badavut  ve Tek Ev mevkilerinde  ormanlık alan içerisinde 5 farklı noktada gizlenmiş vaziyette çok sayıda göçmen tespit edildi.

Hemen harekete geçen jandarma ekipleri; 123 Afganistan uyruklu düzensiz göçmen ve 2 organizatörü kıskıvrak ele geçirdi.

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan açıklamada, “Emniyet, asayiş ve kamu düzeninin sağlanması,  suçların azaltılması, önlenmesi ve suçluların yakalanmasına yönelik çalışmalara aralıksız olarak devam edilmektedir.” denildi.

(Suat Salgın)

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER