BAÜ Ayvalık MYO’da mezuniyet coşkusu

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, Balıkesir Üniversitesi Ayvalık Meslek Yüksekokulu 2021-2022 Akademik yılı mezuniyet töreni önceki gün gerçekleşti.

BAÜ Ayvalık MYO’da mezuniyet coşkusu

819 öğrencinin bulunduğu Ayvalık Meslek Yüksek Okulunda 270 öğrencinin mezuniyeti için gerçekleşen törende; BAÜ Burhaniye Uygulama Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. M. Oğuzhan İlban, BAÜ Burhaniye MYO Müdürü Doç. Dr. Muammer Bezirgân, Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, İlçe Emniyet Müdürü Turgut Coşkun, okulun yönetim kadrosu, öğretim görevlileri ve mezun öğrenciler ve aileleri hazır bulundu.

Törende; yüksekokul mezunları adına konuşmayı Mimari Restorasyon Programı öğrencilerinden Zehra Sönmez Bayrak yaptı. Öğretmenlerine teşekkür eden Bayrak, Balıkesir Üniversitesi mezunu olmaktan gurur duyduğunu kaydetti.

 

“HERKESİN BİR HEDEFİ OLMALI”

Açılış konuşmasında BAÜ Ayvalık Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Yakup Dinç, okulunun 28. Dönem mezunlarını vermenin heyecan ve coşkusunu yaşadığını vurgulayarak, “1993 yılında iki bölüm 80 öğrenci ile eğitim-öğretime başlayan yüksekokulumuz bugün ise; Yönetim ve Organizasyon, Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri, Pazarlama ve Reklamcılık, Mimarlık–Şehir Planlama Bölümleri olmak üzere 4 bölümde 819 öğrenci ile eğitim-öğretime devam etmektedir” dedi.

Zamanın bir su misali hızla akıp geçtiğini kaydeden Yakup Dinç,  “Bir eğitim-öğretim yılı bakın ne çabuk geçti ve yılın sonuna geldik. Öğretim elemanları olarak bizler eğitim-öğretim görevlerimizin dışında sizlerin aileleri gibi olmaya, gideceğiniz o uzun ve zor hayat yolunda işinize yarayacak, başarılı olmanızı, becerikli olmanızı, mutlu ve huzurlu olmanızı sağlayacak bilgiler, alışkanlıklar kazandırmaya çalıştık, daha da çalışacağız. Öğrencilerine bir evlat şefkati ve hassasiyeti ile yaklaşan, onları eğiten, öğreten öğretim elemanı arkadaşlarıma ve tüm idari çalışanlarımıza huzurlarınızda teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Öğrencilere seslenen Doç. Dr. Dinç, “Herkesin bir hedefi olmalı. Hayatınızın sonunda nerede olacağınızı bilmek istiyorsanız, nereye gittiğinizi de bilmek zorundasınız. Bu nedenle kendinize doğru hedefler belirleyiniz. Hedefe ulaşmada size yolunuzu, aldığınız eğitim, iradeniz, azim ve kararlılığınız gösterecektir. Önünüze belki bir sürü engel çıkacak, bocalayacak, zorlanacak, tökezleyecek fakat asla yılmayacaksınız. Başarılı olmak adına azimle çalışacak, engelleri bir bir aşacak başarılı, mutlu ve hayalini kurduğunuz güzel bir yaşam süreceksiniz. Ülkemizin her köşesinde hangi koşullarda olursanız olun daima sorumluluk sahibi, iradeli her hususta güvenilir olmanız gerektiğini asla unutmayınız” dedi.

 

“YOLUNUZ VE BAHTINIZ AÇIK OLSUN”

Mezunları kutlayan Ayvalık Meslek Yüksek Sokulu Müdürü Dinç, “Sizleri 2 yıllık bir eğitimin sonunda bir üst eğitime ve iş hayatına uğurluyoruz. Eminim okulumuzla ilgili çok farklı anılar biriktirdiniz, çok karmaşık duygular içerisinde bulunuyorsunuz. Biz sizleri çok sevdik ve hep seveceğiz. Sizleri mezun ettiğimiz binlerce Balıkesir Üniversitesi Ayvalık Meslek Yüksekokulu mezunlarının arasına uğurlarken bizler de yıllar sonra hatırlayacağınız güzel anılarınızın bir parçası olmak isteriz. Zaman içerisinde okulunuzdan çok değerli bilgi ve donanımla ayrıldığınızın, birçok şey bildiğinizin farkına varacaksınız. Hayatın bu yeni aşamasında okul yılları bir tatlı anı olarak kalırken asıl zorlu ve bütünlemesi olmayan hayat sınavında sizlere başarılar diliyoruz. İleriki yıllarda yine karşılaştığımızda sizleri başarılı bir iş insanı, güzel işler başarmış bireyler, mutlu ve huzurlu yaşam süren insanlar olarak görmeyi diliyoruz. Yolunuz ve bahtınız açık olsun” diye konuştu.

 

“HER ŞEY HAYAL ETMEKLE BAŞLAR”

Törende konuşan Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin ise;  her şeyin hayal etmekle başladığını vurgulayarak, “Hayaller ideallere ve hedeflere dönüşür. Azim ve gayretle birleştiği zaman da başarı gelir. Ben de Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinden mezun olup, ekonomist olarak lisans diplomamı aldığımda sizinle aynı duyguları hissediyordum. Bu yüzden sizinle birlikte bu mutluluğu yaşamak, böyle özel bir günde bir arada olmak benim için büyük bir onur. Bu mezuniyet törenini elde ettiğiniz bilgi ve değerleri diğer insanlara ulaştırmak için yeni bir başlangıç olarak görmelisiniz. Biz tüm Ayvalık adına eğitim hayatınızda sizlere biraz olsun destek verebildiysek, gönüllerinize girebildiysek, sizden hayatınızın bundan sonraki bölümünde ilçemizin gönül elçileri olarak Ayvalık’ı hiçbir zaman unutmayacağınıza ve hep en güzel anılarla hatırlayıp anlatacağınıza inanıyoruz. Meslek hayatınızla bağlantılı olarak bir nevi bizim gönüllü turizm elçimiz olacağınızı düşünüyorum. Biz bundan sonrada kuzey egenin yıldızı Ayvalık’ımızda sizleri ve ailelerinizi ağırlamaktan daima onur duyacağız “dedi.

Başkan Ergin konuşmasını Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, “Gençler! Cesaretimizi takviye ve idame eden sizlersiniz. Siz, almakta olduğunuz terbiye ve irfan ile insanlık ve medeniyetin, vatan sevgisinin, fikir hürriyetinin en kıymetli timsali olacaksınız. Yükselen yeni nesil, istikbal sizsiniz.” vecizesiyle bitirdi.

Konuşmaların ardından okulda dereceye girerek mezun olan; Mimari Restorasyon programından; Zehra Sönmez Bayrak, Buse Ece, Erkut Şencan, Turizm ve Otel İşletmeciliği programından; Ecemnur Buşgan, Ceyda Yeşilördek, Osman Çakıroğlu, İşletme Yönetimi programından; Yıldırım Acar, Osman Oba, Alican Ermendi, Pazarlama programından; Reyhan Küçüktölek, Cengiz Kırımhan ve Melike Karagöz’e mezuniyet belgeleri Belediye Başkanı Mesut Ergin ve protokol üyeleri tarafından takdim edildi.

 

KEP HAVAYA ATILDI

Mezuniyet pastasının Okul Müdürü Doç. Dr. Yakup Din. Belediye Başkanı Mesut Ergin ve Mimari Restorasyon programı birincisi Zehra Sönmez Bayrak tarafından birlikte kesilmesinin ardından öğrenciler mezuniyet sevincini hep birlikte keplerini havaya atarak kutladı.

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER