Belge Akademi tırı boya ustaları için Ayvalık’ta

Belge Akademi tırı boya ustaları için Ayvalık’ta

Boya ustalarına destek sunmaya devam eden Marshall, her sene düzenlendiği mesleki yeterlilik kursları sınavlarını yaygınlaştırmak için bu yıl da şehir merkezlerine uzak olan ustalara özel TIR’ı ile ulaşarak onlara sınava girme imkânı veriyor. Bu kapsamda Balıkesir’in Ayvalık ilçesine ulaşan TIR, Ayvalıklı ustaların hizmetine sunuldu.

Marshall firması, kendi sponsorluğunda bakanlık tarafından yetkilendirilmiş Belge Akademi A.Ş. firması tarafından hazırlanmış olan tır ile şehir merkezlerine uzak olan yerleşim birimlerine giderek, orada yaşayan ustaların MYK sınavına girmelerine destek oluyor. Şirketin, yurt genelinde yapacağı gezilerle boyacılık işiyle uğraşan tüm ustalara, geçerli ustalık belgesine sahip olma imkânı sunduğu belirtildi.

Türkiye'nin önde gelen boya markalarından biri olan Marshall, boya ustalarına destek sunmaya devam ettiğini duyurdu. Bugüne kadar 9 binden fazla kişiyi belgesine kavuşturan marka, her yıl düzenlendiği MYK sınavlarını yaygınlaştırmak için bu yıl da şehir merkezlerine uzak olan ustalara özel tırı ile ulaşarak, MYK sınavlarına girme imkânı sağlıyor.

Ustaların işini kolaylaştırmak için yenilikçi çalışmalar yapmasıyla öne çıkan Marshal Tırı bu yıl da coğrafi açıdan şehir merkezine uzak olan bölgeleri ziyaret ediyor ve duvar boyacısı ustalara ulaşarak MYK sınavlara katılma imkânına kavuşuyor.

Şirket yetkililerinden yapılan açıklamada, firma olarak hem devlet hem de yerel mülki amirlerden gerekli onayların alınarak gerçekleştirilen etkinliklerde ustaların hayatına değer katmanın amaçlandığı vurgulandı.

Edinilen bilgiye göre, 2015 yılından bu yana ustalar için zorunlu tutulan MYK belgesi, ulusal yeterlilikler temel alınarak yapılan ölçme değerlendirme sonucunda veriliyor ve kişiye bir işe başvururken sahip olduğu bilgi, beceri ve yetkinlikleri sergileme olanağı tanıyor. Mesleki ilerleme açısından son derece önemli bir belge olan MYK ustaların, gerek kamu gerekse özel kurumlarda çalışabilmesi için gerekli olması açısından önem arz ediyor.

Ayvalık’ta gerçekleşen iki günlük kurs ve sınav uygulaması sırasında; Belge Akademi Mesleki Yeterlilik Belgelendirme Kurulu’nun sahibi Didem Saraçoğlu da hazır bulundu.

Sınavlara yaklaşık 30 Ayvalıklı ustanın katıldığı da gelen bilgiler arasında.

(Suat Salgın)

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER