Çanakkale Şehitleri İçin Ayvalık'ta Anma Töreni

Çanakkale Şehitleri İçin Ayvalık'ta Anma Töreni

Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle Ayvalık şehitlikler anıtında düzenlenen törene katıldı, ardından heyet ile birlikte Ayvalık ve Altınova kabristanlarında şehitlikler ziyaret edildi.

Ayvalık Kaymakamı Hasan Yaman, Ayvalık Garnizon Komutan vekili 19. Motorlu Piyade Tugayı Kurmay Başkanı Albay Mehmet Özsoy, Ayvalık Cumhuriyet Başsavcısı Necati Kayaközü, Sahil Güvenlik Komutanı SG YZB Alper Alemisoğlu, Ayvalık İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Onur Yakan Ayvalık İlçe Emniyet Müdürü Turgut Coşkun, belediye meclis üyeleri, Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Kültür ve Dayanışma Vakfı Ayvalık Şube Başkanı Mehmet Kıranoğlu, şehit aileleri, oda başkanları, siyasi parti, sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin hazır bulunduğu törenler saygı duruşu, istiklal marşı ve çelenk koyma merasimiyle sonlandırıldı. Belediye Başkan Mesut Ergin, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle yayımladığı mesajda şunları söyledi:

“Şanlı tarihimize altın harflerle yazılmış bir kahramanlık destanı olan 18 Mart 1915 Deniz Muharebelerinin 107’nci yıl dönümü yüce Türk Milletine kutlu olsun. 1914 yılında Almanya’nın yanında altı ayrı cephede savaşa giren Osmanlı Ordusu’nun en önemli ve en etkili sonuçlarının alındığı cephesi Çanakkale Muharebeleri Cephesidir. Bu cephe Çanakkale Boğazı deniz savaşları ve müteakiben Gelibolu Yarımadası üzerinde sürdürülen kara muharebelerini kapsamaktadır. Çanakkale Muharebeleri 1915 yılı Şubat ayından 1916 yılı Ocak ayına kadar yaklaşık 11 ay sürmüştür. Doğu Avrupa Cephesinde Alman ordularının Rusya’ya olabilecek etkilerini azaltmak ve bu orduları güneyden etki altına almak amaçlı olarak Türk Boğazlarından geçerek Karadeniz'e çıkmak isteyen İngiliz ve Fransız donanmaları Çanakkale Boğazı girişinde yoğun topçu ateşi ile durdurulmuş ve devasa armadaların amiral gemileri boğazın derin sularına gömülerek geçişlerine imkan verilmemiştir. Gelibolu yarımadasında başlatılan kara harekatında da ülkesini kahramanca savunan ordumuz tarafından hezimete uğratılarak “Çanakkale Asla Geçilemez” inancı tarihimize altın harflerle yazılmıştır. 107 yıl önce bugün bu toprakları bizlere Vatan olarak bırakan bu kahraman ecdadımızı en kalbi duygularla sevgi saygı ve rahmetle anıyoruz. Bizlere bırakılan bu emanete asla ihanet etmeyeceğiz. Ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Gençliğe Hitabında ifade ettiği ve bizlere tevdi ettiği görevleri ve onun devrimlerini kanımızın son damlasına kadar taviz vermeden yaşatmak birinci görevimiz olacaktır. 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü acı dolu ama dimdik ve onurlu duruş sergilediğimiz tarihimizi bir kez daha hatırlayalım. Yoklukları öteleyip olmazları olur yapan başta ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, ülkemizin bekaası ve onuru için Yemen, Trablus, Balkan’lar, Sarıkamış ve Çanakkale’de, kurtuluş mücadelemiz sırasında Anadolu topraklarında, Kore ve Kıbrıs’ta, terörle mücadele ettiğimiz sınırlarımız içinde ve sınırlarımız dışında şehit düşen asker, polis ve diğer güvenlik güçlerimize Allah’tan rahmet dilerim ruhları şad olsun.”

       

Güncelleme Tarihi: 18 Mart 2022, 19:17

Bekir Terzioğlu

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER